SPOILER ALERT

We got this prisas på Serielizados Festival – Schiaffino Musarra väntar besked om säsong 2

”We got this” vann juryns pris på Serielizados Festival i Barcelona. Upphovsmannen och huvudrollsinnehavaren Schiff Musarra har skrivit ett synopsis för säsong 2 och väntar besked från SVT om en fortsättning. Även på bilden: Anki Larsson, Olle Sarri och Alexander Karim. Foto: Peter Cederling/SVT

”We got this” hyllas och vann juryns pris på Serielizados Festival i Barcelona. Nu berättar upphovsmannen Schiaffino Musarra att han lämnat in ett synopsis för säsong 2 till SVT. ”Jag väntar bara på att de ska ge tummen upp”, skriver Musarra i ett mejl. 

”We got this” är tv-serien i SVT som hade premiär i maj. 

Schiaffino Musarra är upphovsman och spelar även huvudrollen som George English, amerikanen som bor i Sverige och som när serien börjar måste betala in en större skatteskuld.

Utöver Musarra finns även Alexander Karim, Olle Sarri, Anki Larsson, Sandra Andreis och Christian Svensson på rollistan.

I förra veckan prisades första säsongen av ”We got this” på tv-festivalen Serielizados Festival i Barcelona, där serien tilldelades juryns pris. 

I ett mejl skriver Schiaffino Musarra: 

”Jag är naturligtvis hur glad som helst. Det suger att vi inte kunde närvara på festivalen på grund av covid, men att få reda på att vi vunnit juryns pris som bästa serie vad en chockerande känsla som gör en ödmjuk. För någon som mig, som kämpat så länge och hårt för att den här serien, som många ansåg var omöjlig att göra, innebär priset enorm bekräftelse. Självklart får det mig också att tänka på alla galet talangfulla människor som gjorde ”We got this” möjlig, som Anna Sofia Mörk Patrik Eklund, Simon Runholm, Alexander Karim, Olle Sarri, Anki Larsson, Sandra Andreis, Christian Svensson, Johanna Wilsson, SVT, Jarwoskij, Banijay och Viaplay.”

Gör priset att du får blodad tand att skriva och göra säsong 2?

”Ett synopsis för säsong 2 av ”We got this” har redan skrivits och lämnats in till SVT. Jag väntar bara på att de ska ge tummen upp. Med tanke på hur Palmeutredningen avslutades tidigare i år så är möjligheterna för en fortsättning på ”We got this” gränslösa.”

Schiaffino Musarra är upphovsman till ”We got his” och spelar huvudrollen.  Alexander Karim, Olle Sarri och Anki Larsson finns på rollistan. Foto: SVT

”We got this” har tidigare sålts till AMC Networks streamingtjänst Sundance Now, vilket innebär att serien sänds i USA, Kanada och Storbritannien.

Schiaffino Musarra är upphovsman till ”We got this”. Han har även skrivit seriens manus med Santiago Gil och Patrik Eklund. Den senare är också seriens konceptuerande regissör för första säsongen. 

Jarowskij producerade ”We got this” med Anna Sofia Mörck som producent i en samproduktion med Viaplay och Film i Väst.

Om handlingen: ”Av en slump snubblar George English över informationen om att det finns 50 miljoner kronor i potten för att lösa Palmemordet. Tillsammans med en något otippad trio bestående av privatspanare, gamla poliser och journalister tar George sig an Sveriges största polisutredning genom tiderna. Han är dock ovetandes om de onda krafter som lurar i mörkret. Och andra sidan, är de onda krafterna knappast beredda på att möta George English och hans gäng…”. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie