Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix förnyar Young Wallander – grönt ljus för säsong 2 med Adam Pålsson

Adam Pålsson som Kurt Wallander i Netflix ”Young Wallander”, som får säsong 2. Foto: Johan Paulin/Netflix

Netflix bekräftar nu att ”Young Wallander” får säsong 2. Svenska skådespelaren Adam Pålsson fortsätter spela huvudrollen som Kurt Wallander. 

Det var i i september förra året som Spoiler alert kunde avslöja att Adam Pålsson spelar huvudrollen i Netflix engelskspråkiga serie ”Young Wallander”. 

Serien beskrivs som ”en modern tolkning om den legendariske kriminalpolisen Kurt Wallander” och berättar om hans första fall och de erfarenheter som format honom som person. När ”Young Wallander” börjar är Kurt Wallander i 20-årsåldern och nyutexaminerad polis. 

”Young Wallander” säsong 1 hade premiär 3 september i år. Redan nu, och för Spoiler alert samt i olika sociala medier, har Netflix bekräftat att det blir ytterligare avsnitt. 

När säsong 2 har premiär är ännu inte känt. Manus ska vara skrivna, men inspelningen har ännu inte börjat. 

I första säsongen spelade Adam Pålsson seriens huvudroll som Kurt Wallander, medan Richard Dillane gjorde rollen som poliskommissarie Hemberg, Leanne Best spelade Frida Rask, medan Ellise Chappell och Yasen Atour gestaltade rollfigurerna Mona och Reza.

På rollistan fanns även Charles Mnene, Jacob Collins-Levy, Alan Emrys och Kiza Deen som spelar rollfigurerna Bash, Karl-Axel Munck, Gustav Munck och Mariam.

Förutom Adam Pålsson är det ännu inte bekräftat vilka skådespelare som medverkar i säsong 2. Av ovan nämnda namn faller ett antal bort av logiska skäl och med tanke på handlingen i första säsongen. 

Benjamin Harris, Anoo Baghavan, Ben Schiffer och Jessica Ruston skrev manus till första säsongen av ”Young Wallander”, som Ole Endresen och Jens Jonsson regisserade. 

”Young Wallander” produceras av Yellow Bird UK med Berna Levin som producent.

Ännu finns inget premiärdatum för ”Young Wallander” säsong 2. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier