Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Trailer till Mirakel – så blir årets julkalender i SVT

”Mirakel” är julkalendern 2020 i SVT. Sarah Rhodin och Bibi Lenhoff spelar huvudrollerna och bland andra Johan Glans och Babben Larsson finns på rollistan. Premiär 1 december i SVT och SVT Barn. Foto: Ulrika Malm/SVT

”Mirakel” är årets julkalender i SVT med bland andra Johan Glans och Babben Larsson. Här är första trailern – premiär 1 december. 

Redan i januari kunde Spoiler alert berätta att SVT:s julkalender 2020 fått titeln ”Mirakel”, och att Jarowskij, produktionsbolaget bakom bland annat ”Vår tid är nu”, producerar serien. Huvudförfattare är Peter Arrhenius och regissör Calle Åstrand. 

Sedan dess har bekräftats att Sarah Rhodin och Bibi Lenhoff spelar huvudrollerna. Bland andra Johan Glans, Annika Andersson, Joel Adolphson, Babben Larsson och Maja Rung samt Andreas Rothlin Svensson, Emanuel Kielin, Dragomir Mrsic, Emil Brulin, Ossian Nordh, Therése Lindgren, Marika Carlsson finns på rollistan. 

Nu finns även en första trailer till ”Mirakel”, som handlar om Mira och Rakel. De bor i samma rum, men 100 år ifrån varandra. 1920 är byggnaden en fin herrgård, 100 år senare har den gjorts om till ett HVB-hem. 

SVT skriver: ”Vår julsaga börjar med att ingenjörerna Anna-Carin och Vilgot lyckas skapa ett konstgjort svart hål. När det svarta hålet rymmer och kraschar rakt in på vinden i en gammal herrgård, binds åren 1920 och 2020 samman. Mira som bor i herrgården 2020 och Rakel som bor i samma herrgård 1920 råkar hitta hålet precis samtidigt och deras själar sugs in och byter plats. Mira får uppleva år 1920 och Rakel år 2020, men tidsresor sker sällan utan problem.”


Peter Arrhenius är upphovsman och huvudförfattare för ”Mirakel”. Han har tidigare gjort serier som ”Ingen utan skuld”, har skrivit avsnittsmanus till ”Heder”, ”Svartsjön” och ”Maskineriet” samt ett antal barn- och ungdomsböcker. Calle Åstrand är välkänd reklamregissör och en av personerna bakom SVT-klassikern ”Kenny Starfighter” med Johan Rheborg. 

Peter Arrhenius om ”Mirakel”: 

”Årets julkalender är ett tidsreseäventyr för hela familjen fullmatat med humor, spänning, och så klart massor av julkänsla. Grundtanken var: vad skulle hända om Madicken hamnade i vår tid, och om en överaktiv, modern kaxig tjej hamnade bland de nästan osynliga barnen 1920?”. 

Johanna Gårdare, programchef SVT Barn: 

”Julkalendern har slagit nya tittarrekord gång på gång de senaste åren och det är tydligt att den inte bara är en tv-vana hos väldigt många svenskar utan har blivit en familjetradition. Jag är övertygad om att årets julkalender ”Mirakel” kommer att uppfylla förväntningarna för gemensamt julmys varje dag i december.”

Även Sara Young och Fredrik Agetoft skriver manus till ”Mirakel”. Producent är Lotta Westberg.

”Mirakel”, julkalendern 2020 i SVT, har premiär 1 december i SVT och SVT barn samt på SVT Play. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program