Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Trailer till The Crown säsong 4 med Olivia Colman på Netflix – premiär 15 november

Olivia Colman på en bild från ”The Crown” säsong 4, som har premiär 15 november på Netflix. Foto: Liam Daniel/Netflix

”The Crown” säsong 4 har premiär 15 november på Netflix. Här är trailern till de nya avsnitten. 

Mycket är känt sedan tidigare, men först nu bildsätts orden. ”The Crown” säsong 4 drar igång när 1970-talet närmar sig ett slut. För att säkra tronföljden måste drottning Elizabeth II och hennes familj hitta en maka åt prins Charles. 

Ungefär samtidigt märks och känns den politik som Margaret Thatcher, Storbritanniens första kvinnliga premiärminister, tror på och driver och som en följd ökar spänningarna mellan Thatcher och drottning Elizabeth. En sista droppe faller när Falklandskriget börjar. 

Vidare, och så som Netflix beskriver handlingen: ”Medan den spirande romansen mellan Charles och den unga lady Diana Spencer ger det brittiska folket något vackert att enas kring blir splittringen inom den kungliga familjen allt tydligare bakom lyckta dörrar.”

I ”The Crown” säsong 4 fortsätter Olivia Colman att spela drottning Elizabeth II, medan Gillian Anderson gör rollen som Margaret Thatcher och Emma Corrin spelar Diana Spencer. Tillbaka i rollen som prins Charles är Josh O’Connor. 

Tobias Menzies och Helena Bonham Carter, som spelar prins Philip respektive prinsessan Margaret, fortsätter i sina roller i säsong 4. På rollistan finns även Erin Doherty som prinsessan Anne, Emerald Fennell som Camilla Parker Bowles samt Marion Bailey, Stephen Boxer. Tom Byrne, Angue Imrie och Charles Dance. 

Det är fortfarande oklart när ”The Crown” säsong 5 ska börja spelas in. Bekräftat för de avsnitten är att Imelda Staunton tar över efter Olivia Colman som drottning Elizabeth II, medan Lesley Manville spelar prinsessan Margaret. Klart är även att Jonathan Pryce spelar prins Philip och att Elizabeth Debicki gör rollen som prinsessan Diana. 

I början av juli meddelade Netflix och Peter Morgan, upphovsman och huvudförfattare för ”The Crown”, att den sjätte säsongen blir seriens sista. I den omgången medverkar skådespelaren från seriens femte säsong. 

”The Crown” säsong 4 har premiär 15 november på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”The Crown” på Netflix