Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Beskedet från Josephine Bornebusch om en fortsättning på Älska mig

”Älska mig” är Josephine Bornebuschs serie på Viaplay där hon och Sverrir Gudnason gör två av huvudrollerna. Nu berättar Bornebusch: ”Jag har säsong 3 i huvudet, för jag har tänkt serien som en trilogi.” Foto: NENT Group

Josephine Bornebusch har inte lagt locket på, men någon plan för en fortsättning på succéserien ”Älska mig” finns inte i dagsläget. ”Att både stänga och hålla öppet, det är min grej”, säger Josephine Bornebusch. 

Under våren skrev och regisserade Josephine Bornebusch ”Orca”, en film som har biopremiär på fredag och kommer på Viaplay i november. 

Då är Bornebusch redan inne i nästa projekt, serien ”Harmonica”, som hon och Jonas Karlsson skrivit, spelar huvudrollerna i och ska regissera. 

Omedelbart efter det, börjar inspelningarna av en ny säsong ”Solsidan”. 

Trots att det är annorlunda tider, jobbar Bornebusch mer än någonsin. Men att covid-19 sätter sina spår märks ändå. 

Nyligen tog Josephine Bornebusch, 39, emot två priser på Riagalan för första säsongen av ”Älska mig”. Som en följd av coronapandemin flyttades galan från våren till hösten. När Bornebusch tog emot statyetterna hade seriens andra säsong redan sänts klart på Viaplay med en för streamingtjänsten rekordstor publik. 

– Det är galet. Som att det är världens sämsta år, men också det bästa. Det är nästan att jag inte kan ta in det. Det är så himla, himla kul. Jag är, och blir, glad och överväldigad, säger Josephine Bornebusch.  

Till och med överväldigad?

– Ja, man blir ju det. Jag är inte van vid att stå på scen, ta emot priser och hålla låda. När man står där uppe så går allt genom kroppen. ”Gud, vad nervös jag blir och vad mycket det här betyder”. Man kan inte ens vara cool. 

Nu har du första och andra säsongen av ”Älska mig” bakom dig, och massa annat framför dig. Det är blad som vänds och kapitel som tar slut, känns det som. Eller?

– Så är det verkligen. Nu kommer ”Orca” snart och sedan väntar ”Harmonica”. Ständig framåtrörelse, så det blandade känsla. I och med att ”Älska mig” blivit så hyllat så undrar man ju hur det ska gå med min nästa bebis. Kommer alla tycka att den är lika gullig?

– Samtidigt har jag ett driv nu, och lite mer självsäkerhet, i att jag kan klara av det. Det som är läskigt är att i och med att jag kastar mig mellan projekt, så kastar jag mig och lite grann mellan genrer. 

Vad innebär det mer konkret? 

– Det var på samma sätt när vi började med ”Älska mig” och jag varit i ”Solsidan” så länge: ”Hur ska tittarna ta emot det här? Det är ju inte roligt på det sättet.” På samma sätt känner jag nu, inför ”Orca”. ”Tänk om alla tror att filmen är som ”Äska mig” och blir besvikna?”. 

– Jag vill ju hela tiden utmana mig själv och göra nya grejer och sticka iväg åt något annat håll än tidigare och så får man hoppas att kärntänket finns kvar, trots att det är något nytt. Det är skrämmande så klart. Samtidigt, och jag vet att det låter klyschigt, men tack gode gud att jag har så mycket att göra. 

Du tänker på pandemin och att det inte är lika många produktioner igång. 

– Det är fantastiskt att jag får fortsätta jobba och ha så kul hela tiden.

Har du börjat skriva på säsong 3 av ”Älska mig”?

– Jag har säsong 3 i huvudet, för jag har tänkt serien som en trilogi. Men jag har inte skrivit ner det på det sättet. Det ligger inte ett manus och väntar så fort jag har tid, utan säsongen finns i tankarna och på något sätt så… min man tror jag kommer göra säsong 3, för att jag måste få ur mig det, men vi får se. Nu är det så många andra grejer.

Jag är väldigt förtjust i slutscenen i säsong 2 när man ser blickarna och reaktionerna hos dig och Sverrir. Det öppnar ju för fler avsnitt. 

– Så klart att du såg det. Det är många som undrar vad som händer sedan, om serien är slut och så vidare, men då säger jag alltid: såg ni inte blicken? Det är subtilt, och några få som ser den, men det är en vink till en fortsättning.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier

”ÄLSKA MIG” 

# Första säsongen hade premiär 11 oktober 2019 på Viaplay. Säsong 2 började sändas 13 september 2020 och kommer sändas på SVT under våren 2021. Josephine Bornebusch är seriens upphovskvinna, regissör och manusförfattare samt gör en av huvudrollerna. 

# På rollistan i de två säsongerna finns Johan Ulveson, Sverrir Gudnason, Gustav Lindh, Sofia Karemyr, Dilan Gwyn, Nina Zanjani, Görel Crona och Ia Langhammer, Ulf Stenberg, Anders Mossling, Alexander Abdallah och Julia Marko Nord. ”Älska mig” produceras av Warner Bros. Sverige i samproduktion med Viaplay och Film Capital Stockholm fund. Sofie Palage är seriens producent.

”ORCA”

# Film som har premiär på utvalda biografer 30 oktober och på Viaplay 13 november. Josephine Bornebusch regisserar samt spelar en av rollerna. Hon har även skrivit manus med Gunnar A.K Järvstad. 

# På rollistan finns Johan Rheborg, Alba August, Gustav Lindh, Marie Göranzon, Joel Spira, Vera Vitali, Erik Johansson, Peter Andersson, Rebecka Josephson och Tova Magnusson. 

”HARMONICA”

# Serie som Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson skrivit, regisserat och spelar huvudrollerna. De sex avsnitten beskrivs på förhand som ”Scener ut ett äktenskap” i rock’n roll-miljö. Serien har planerad premiär 2021 på Viaplay. 

# Handlingen: ”Harry och Monica i countryduon Harmonica gjorde stor internationell succé på 1990-talet, men nu har karriären passerat zenit, pengarna är slut och äktenskapet är på väg att spricka. I ett sista försök att rädda både karriär och äktenskap ger sig duon ut på en nostalgiturné i Europa, en resa som utsätter paret för utmaningar som sätter både karriär och känslor i nya perspektiv.”