Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Dplay bekräftar Ensam – svensk version av History Channels Alone

”Ensam” är ett nytt tv-program med premiär 2021 på Dplay och är en svensk version av ”Alone”, överlevnadsserien som har sänts på History Channel. Foto: Discovery Networks Sverige

Discovery Networks Sverige gör en svensk version av överlevnadsserien ”Alone” som sänts på History Channel. ”Ensam”, som är titeln på det nya tv-programmet, har premiär 2021 på Dplay. 

Det är i ett pressmeddelande som Discovery Networks Sverige berättar att man ska göra en svensk version ”Alone”, överlevnadsserien som har sänts på History Channel. 

Grejen: Deltagarna är ensamma ute i den nord-norska vildmarken och ska stanna där så länge de orkar. Den som är kvar längst vinner. 

I pressmeddelandet går följande att läsa om ”Ensam”, som är tv-programmets svenska titel: ”Långt från familj, vänner, mobiler, tv-apparater och det moderna samhället. De måste jaga mat och hitta vatten. De behöver bygga skydd mot isande kyla och kunna försvara sig mot rovdjur som hotar. De utsätts för extrem isolering långt bort från de samhälle som vi är vana vid. Allt de har är sig själva.”

I ”Alene i vildmarken”, den danska versionen av tv-programmet, var vinnaren Kim Krohn kvar i vildmarken i 60 dagar. Formatet hade premiär 2015 på History Channel och prisades senare som innovativt av The National Association of Television Program Executives. 

Mattias Askergren, exekutiv producent för ”Ensam” på Dplay och säger: 

”Det här programmet är verkligen på riktigt och ingen lek. Det är arktiska iskalla vindar, ständig hungerkamp och total isolering. De kämpar verkligen sitt livs match mot Moder Natur. Jag är otroligt imponerad över våra deltagare och samtidigt övertygad om att tittarna kommer att sitta som klistrade när den här serien har premiär på Dplay.”

”Ensam” spelas in i Norge, produceras av ITV Studios och har premiär 2021 på Dplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om tv-program på Dplay