Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Trailer till Orca – Bornebuschs film har premiär 13 november på Viaplay

”Orca”, filmen av Josephine Bornebusch, har premiär på utvalda biografer 30 oktober och 13 november på Viaplay.Bland andra Johan Rheborg, Alba August, Gustav Lindh, Marie Göranzon, och Vera Vitali finns på rollistan. Foto: Ragna Jorming/Viaplay

”Orca” är Josephine Bornebuschs film med bland andra Johan Rheborg, Marie Göranzon och Alba August. Här är först trailern inför premiären på bio och på Viaplay. 

Ett tittskåp. 

Det man ser: livet som pågår för elva människor under två dygn. Alla sitter de i någon slags karantän, och det, precis som valet de gör och besluten de tagit, kan förändra dem eller putta dem i en ny riktning. 

Så kan man, om man villl, sammanfatta Josephine Bornebuschs film ”Orca”, som har premiär på utvalda biografer 30 oktober och 13 november på Viaplay. 

Nu finns en trailer till filmen, i vilken Johan Rheborg, Alba August, Gustav Lindh, Marie Göranzon, Joel Spira, Vera Vitali, Erik Johansson, Peter Andersson, Rebecka Josephson och Tova Magnusson samt Bornebusch själv gör rollerna. 

Alba August på en bild från ”Orca”, som har premiär 13 november på Viaplay. Foto: Ragna Jorming/Viaplay

När NENT Group beskriver handlingen går att läsa att ”Orca” handlar om en grupp socialt distanserade människor som ”sitter ihop i ett intrikat nät av sociala trådar, som vibrerar av längtan, sorg, kärlek, rädsla och glädje.” 

Vidare, och så som märks i teasern: ”Författaren Claes (Johan Rheborg) pratar med sin bror och sin svårt sjuka mamma (Marie Göranzon). Terapeuten Allan (Peter Andersson) pratar med en klient i datorns blå sken, medan systrarna Vida (Vera Vitali) och Matilda (Josephine Bornebusch) stöttar varandra i en knepig tid. Skådespelaren Igor (Gustav Lindh) tvingas bryta ett videosamtal när något viktigt dyker upp, medan Ossian (Joel Spira) ligger i soffan och roar sig med att trolla folk på nätet.”

Titeln anspelar på att orka, men är även det latinska ordet för späckhuggare, ett djur som ansas vara ett av världens mest sociala. 

”Orca” spelades in under våren och då av ett litet team som en följd av coronapandemin. Filmens skådespelarna gjorde alla sina scener ensamma, utan motspelare.  

Det var i våras som Spoiler alert kunde berätta att Josephine Bornebusch gjorde sig redo för att spela in ett nytt projekt. 

Då hade Bornebusch, 39, precis presenterat idén för produktionsbolaget Warner Bros. Sverige, som nappade direkt. 

Kort därefter blev det officiellt att NENT Group beställt det som blivit en långfilm med titeln ”Orca”.

Josephine Bornebusch regisserar ”Orca” och har skrivit manus med Gunnar A.K Järvstad. Filmen produceras av Sofie Palage på Warner Bros. Sverige och distribueras av Lucky Dogs.

”Orca” har premiär på utvalda biografer 30 oktober och 13 november på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier