Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Jon M. Chu regisserar Willow – ny serie på Disney+

The Walt Disney Company bekräftar nu ”Willow”, en ny serie som är en fortsättning på George Lucas film från 1988. Ännu finns inget premiärdatum. Foto: Lucasfilm Ltd.

Berättelsen om Willow Ufgood fortsätter. Nu är det bekräftat att ”Willow”, en serie som är en fortsättning på George Lucas film, ska spelas in och sändas på Disney+. 

The Walt Disney Company bekräftar nu ”Willow”, en ny serie som är en fortsättning på George Lucas film från 1988. Jon M. Chu, som gjorde  “Crazy Rich Asians”, ska regissera pilotavsnittet och vara exekutiv producent för projektet. Jonathan Kasdan och Wendy Mericle är showrunners.

Warwick Davis, som spelade Willow Ufgood i filmen, kommer göra samma roll i serien, som utspelas ”år efter händelserna i filmen” och ”introduceras nya rollfigurer i riket där det finns älvdrottningar och Eborsisk-monster med två huvuden”. 

Ron Howard regisserade filmen efter ett manus av George Lucas och Bob Dolman. Howard är exekutiv producent för serien, medan Dolman agerar konsulterande producent. 

”Serien är inte en nostalgisk tillbakablick, utan framåtlutande och kreativt och det är underbart att vara en del av det”, säger Ron Howard bland annat i en kommentar. 

Serien är planerad att spelas i Wales, men produktionsstart någon gång under 2021. Ännu finns inget premiärdatum på Disney+. 

Kathleen Kennedy är chef på Lucasfilm, som producerar serien. Kennedy säger i ett pressmeddelande: 

”Jon Chus vision, parat med manuset av Jon Kasdan and Wendy Mericle, kommer ta in ”Willow” i en nya och spännande riktningar. Att återförena Ron Howard och Warwick Davis i det universum som är ”Willows” är något vi har velat göra under lång tid och jag kan inte vara mer stolt över det team vi satt samman som ska göra serien för Disney+.”

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Disney+