Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Camilla Läckbergs Lyckoviken slår tittarrekord: Jag är helt överlycklig

Disa Östrand spelar huvudrollen i ”Lyckoviken”, en originalserie på Viaplay. Seriens premiär på Viaplay var den mest sedda för streamingtjänsten efter ”Älska mig”. Foto: NENT Group

Överlycklig. Det är ordet Camilla Läckberg använder efter att ”Lyckoviken” slagit tittarrekord. ”Otroligt kul”, säger författaren också. 

”Lyckoviken” hade premiär 20 oktober på Viaplay och TV3. 

Nu har Spoiler alert fått bekräftat att Camilla Läckbergs serie är den mest sedda originalserien för NENT Group om man slår samman tittarsiffrorna för Viaplay och TV3 under premiärdygnet. 

Räknar man endast Viaplay placerar sig fortsatt Josephine Bornebuschs ”Älska mig” på förstaplatsen, men därefter kommer ”Lyckoviken”. De siffrorna gäller fortsatt under premiärdygnet. 

Som mest var det 488 000 tittare som såg premiäravsnittet på TV3, en väldigt bra siffra för kanalen. Snittet för premiäravsnittet i broadcast landade på 438 000 tittare. 

NENT Group själva beskriver premiären av ”Lyckoviken” på Viaplay som ”en stor tittarsuccé”, men likt andra svenska och internationella streamingtjänster – exempelvis C More och Netflix – delar NENT Group inte med sig av tittarsiffror för sin streamingtjänst. 

Camilla Läckberg, upphovsperson för ”Lyckoviken”, säger i ett uttalande: 

”Det känns så otroligt kul att fler än jag verkar ha längtat efter såpagenrens comeback. Jag är helt överlycklig av all fin respons jag har fått från tittarna efter premiären.”

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group: 

”Jag tror att ”Lyckoviken” är precis vad våra tittare behöver i dessa utmanande tider. Serien är svårt beroendeframkallande och jag längtar redan till andra säsongen som redan är inspelad, så jag har höga förväntningar att de här fantastiska siffrorna håller i sig.”

Camilla Läckberg är upphovsperson till tv-serien ”Lyckoviken”. Foto: Karin Törnblom/Viaplay

”Lyckoviken” beskrivs av NENT Group som ”en modern krimkryddad såpa”. Två säsonger är inspelade. Den första, som hade premiär 20 oktober, är på åtta avsnitt.

Camilla Läckberg är upphovsperson till serien, som utspelar sig i den fiktiva småstaden Hammarvik och bostadsområdet Lyckoviken. Handlingen drar igång med med att polisen Johanna, spelad av Disa Östrand, återvänder hem för att gå på sin mors begravning.

Därefter: ”Hon har bara planerat att stanna några dagar, men när en ung kvinnas döda kropp hittas i bakluckan på en bil dras Johanna in i en utredning som ska ta henne tillbaka till den plats hon en gång flydde från.”

Vidare: ”När ungdomskärleken Danne (Martin Stenmarck) – nu familjefar och gift med Johannas före detta bästa vän Pernilla (Linda Santiago) – dyker upp kompliceras allt ytterligare. Motvilligt blir Johanna indragen i ett triangeldrama präglat av lögner, svek och åtrå.” 

Camilla Läckberg, Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert är huvudförfattare för ”Lyckoviken”. Serien regisseras av Peter Lindmark, Åsa Kalmér och Andreas Lindergård.

På rollistan, utöver nämnda skådespelare, finns även Christopher Wollter, Ella Rappich, Ia Langhammer, Emma Broomé, Marie Robertson, Daniel Adolfsson, Amanda Lindh, Mirja Turestedt, Alexander Karim, Ashkan Ghods, Lars Väringer, Jacques Karlberg, Nina Rashid, Peter Lorentzon, Anna Söderling, Arman Fanni, Felicia Truedsson och Emil Algpeus.

”Lyckoviken” produceras av Nordisk Film TV i samproduktion med Film i Väst. Renée Axö är producent, medan Jenny Grewdahl är kreativ producent. Serien distribueras av Eccho Rights. 

Vid utgången av andra kvartalet 2020 uppgick antalet Viaplay-kunder till 2,7 miljoner. I mitten av september meddelades att man höjer målet för betalande Viaplay-abonnenter under 2020 till tre miljoner.

Beskedet kom efter en stark period för Viaplay, där det totala antalet strömmade minuter växte med 34 procent under juli och augusti jämfört med förra året.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier