Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Wisting fortsätter – säsong 2 har premiär våren 2021 på Viaplay

”Wisting” får säsong 2 på Viaplay. Premiär våren 2021. Sven Nordin spelar huvudrollen som William Wisting, här på en bild från inspelningen av de nya avsnitten. Foto: Viaplay

NENT Group bekräftar nu att man har beställt en ny säsong av ”Wisting” med Sven Nordin i huvudrollen. Inspelningen har precis börjat – planerad premiär är det våren 2021 på Viaplay. 

”Wisting” fortsätter. Den norska serien som baseras på Jørn Lier Horsts romaner och i vilken Sven Nordin gör huvudrollen får en andra säsong. Inspelningen har nyligen börjat med planerad premiär våren 2021 på Viaplay. 

Tillbaka på rollistan är även Thea Green Lundberg och Mads Ousdal. 

Säsong 2 innehåller åtta avsnitt och första halvan baseras på romanen ”Illvilja”. Om handlingen skriver NENT Group: ”En dömd seriemördare rymmer från Wisting, som tvingas ta upp jakten på mördaren för att hindra att ännu fler mord sker.”

De avslutande fyra avsnitten bygger på romanen ”Nattmannen” och ”inleds med att en kvinnas huvud hittas spetsat på en påle mitt i Larviks centrum, och därmed får Wisting ta sig an sitt mest groteska fall hittills.”

Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på NENT Group, säger i ett pressmeddelande:

”Efterfrågan har varit stor bland våra tittare både i Norge och i resten av Norden, så det är väldigt kul att vi äntligen kunnat starta inspelningen av en ny säsong med Norges populäraste polis William Wisting.”

Sven Nordin och Jørn Lier Horst under inspelningen av ”Wisting” säsong 2. Foto: Viaplay

Första säsongen av ”Wisting” hade premiär våren 2019 på Viaplay och har sedan dess sålts till bland USA, Australien, Spanien, Nederländerna, Kanada och i Storbritannien. 

Trygve Allister Diesen regisserar de åtta avsnitten och är seriens huvudförfattare. Vegard Steiro Amundsen och Jadranko Mehic har även skrivit manus. ”Wisting” produceras av Cinenord. Silje Hopland Eik är seriens producent. 

”Wisting” säsong 2 har premiär våren 2021 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier