SPOILER ALERT

Big brother Sverige kommer tillbaka – ny säsong har premiär 15 februari 2021

”Big brother Sverige” fortsätter – en ny säsong har premiär 15 februari 2021 på Sjuan, C More och TV4 Play. Här är en bild från säsongen 2020. Foto: TV4

TV4 Media bekräftar nu att det blir en ny säsong av ”Big brother”. Premiär är det 15 februari 2021. ”Vi kommer att förfina och utveckla det här otroligt spännande konceptet till nya nivåer”, säger Joel Bendrik, exekutiv producent för ”Big Brother Sverige”. 

Det var i september 2019 som TV4 Media bekräftade att ”Big brother Sverige” skulle göra comeback.

I februari i år, i samband med att tv-formatet firade 20 år, hade en ny omgång premiär. 

Det blev en kaosartad fösta vecka för dokusåpan.

Två deltagare sparkades ut ur programmet efter att ha gjort antisemitiska uttalanden, samtidigt som två av programledarna – Adrian Boberg och Helle Schunnesson – hoppade av i protest mot Sami Jakobssons högerextrema bakgrund.

I tv-programmet sade Jakobsson, som senare vann ”Big brother Sverige” och fick ta med sig en miljon kronor hem, att han lagt perioden i högerextrema miljöer bakom sig.

Samtidigt var upplägget som tidigare ”Big brother”-år: kameror övervakade varje steg deltagarna tog 24 timmar per dag, sju dagar i veckan i sammanlagt hundra dagar. Tittarna hade all makt och det var upp till dem att avgöra vem som skulle lämna huset varje vecka.  

Nu bekräftar TV4 Media att en ny säsong av ”Big Brother Sverige” har premiär 15 februari 2021.

Joel Bendrik, exekutiv producent för ”Big Brother Sverige”, säger i en kommentar: 

”Det känns jättekul med en ny säsong av årets mest omtalade program. Vi kommer att förfina och utveckla det här otroligt spännande konceptet till nya nivåer. Nu behöver vi grymma deltagare för att fylla den nya säsongen med karaktärer och innehåll. Vi söker folk som är sociala genier, helt orädda för konflikter och som känner sig redo att ta plats i svenska folkets vardagsrum hela våren.”

För säsongen 2020 byggdes ett nytt ”Big brother”-hus på 400 kvadratmeter i Telestaden i Farsta. I huset finns spa, bubbelpool samt gym och fitnessrum, liksom fler än 50 kameror och 90 mikrofoner. Det är även där som den nya säsongen kommer direktsändas från. 

”Big brother Sverige” har premiär på Sjuan, TV4 Play och C More den 15 februari 20201.