Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Martin Wallström i nya Beck på C More och TV4 – fler detaljer om handlingen

”Beck – Undercover” har premiär 6 november på C More och följs av ”Beck – ”Utom rimligt tvivel”, som blir tillgänglig 4 december. Ny i filmernas huvudensemble är Martin Wallström, känd bland annat från tv-serien ”Mr. Robot”. Foto: Pär Bäckstrand/C More

När ”Beck” fortsätter växer ensemblen. Martin Wallström, känd från ”Mr. Robot”, får en central roll i de fyra nya filmerna. Först ut är ”Beck – Undercover”, som har premiär 6 november på C More. Därefter följer ”Beck – Utom rimligt tvivel” den 4 december. 

Redan förra veckan kunde Spoiler alert berätta att den första av fyra nya ”Beck”-filmer har premiär 6 november på C More. 

Tidigare har endast varit känt att de nya filmerna, som är nummer 39-42 i ordningen, är en direkt fortsättning på den senaste, ”Beck – Djävulens advokat”. Martin Beck är numera ”en högt uppsatt chef” och Alexandra Beijer leder gruppens arbete.  

I fredags fick jag bekräftat att Jonas Karlsson fortsätter spela sin rollfigur Klas Fredén. Med honom hamnar Alexandra Beijer ”i konflikt” eftersom han lägger sig i hennes arbete.

Vidare, om den övergripande handlingen i de fyra filmerna: ”Konflikten gör att Martin Beck, numera rotelchef, blir involverad i sin forna grupps arbete, något som livar upp honom. Steinar har det svårare, slits mellan arbetet och längtan efter sina barn i Oslo. Pressen på Beck-gruppen blir hård under säsongens gång, både med tuffa utredningar och emotionella förändringar i gruppen.”

Nu har TV4 Media gått ut med vad mer som väntar i ”Beck”-universumet. 

Martin Wallström, bland annat känd från tv-serien ”Mr. Robot” i vilken han spelade Tyrell Wellick, kommer spela en ny rollfigur vid namn Josef. Han sägs leva ett dubbelliv och frågan blir självklart om övriga medlemmar i ”Beck”-gruppen kan lita på honom.

TV4 Media skriver att Martin Wallströms rollfigur kommer få en ”alltmer central roll i de kommande filmerna”.

Peter Haber och Jennie Silfverhjelm under inspelningen av ”Beck”-filmerna. Foto: Johan Paulin/TV4/C More

När det gäller den första av de nya filmerna så har den fått titeln ”Beck – Undercover” och har premiär 6 november på C More. 

Handlingen: ”En ung kille har hittats mördad och Beck-gruppens arbete med mordet pekar i riktning mot ett knarknätverk. Klas Fredén har under lång tid haft spaning på detta nätverk, och han vill inte att hans utredning, som är inne i en kritisk fas, ska äventyras.”

Vidare: ”Han låter dock Beck-gruppen, med Alex Beijer i spetsen, på nåder få arbeta med mordutredningen parallellt med spaningen. Detta får Alex att hamna på ständig kollisionskurs med Fredén.”

Film nummer två i den nya kvartetten har titeln  ”Beck – Utom rimligt tvivel” och blir tillgänglig 4 december på C More. Här utgår handlingen från ett makabert fynd i bakluckan på en bil under ett ingripande. 

TV4 Media skriver: ”Beck-gruppen hamnar snabbt i skottlinjen för en tillsynes kallblodig mördare. Men saker är inte vad de verkar. Gruppen blir föremål för en påfrestande internutredning och Oskar hamnar i ett riktigt svårt dilemma.”

Vidare: ”Det blir Alex uppgift att lösa en både ovanligt och ofattbart grym mordgåta medan Beck-gruppen riskerar att falla samman inifrån. Martin Beck är tveksam till hennes sätt att hantera fallet, samtidigt som han själv tycks genomgå en personlighetsförändring. Pressen på Beck-gruppen blir hård, både internt och externt när media får nys om den misslyckade polisinsatsen och det sorgliga fyndet i bakluckan. Det här ska visa sig bli ett av gruppens mest emotionella fall.”

”Beck – Undercover” är den första av fyra nya ”Beck”-filmer i TV4 och C More. Premiär är 6 november på C More. Här är första bilden. Foto: Johan Paulin/C More

Det är ännu inte känt vilka titlar film nummer 41 och 42 har fått. Bekräftat är däremot att de kommer ha premiär under våren 2021 på C More. 

De fyra nya ”Beck”-filmerna produceras av Tomas Michaelsson på Filmlance, som är del av Banijay. Niva Westlin Dahl är exekutiv producent på C More och TV4.

Pontus Klänge och Lisa Ohlin regisserar två filmer var. Johan Bogaeus, Veronica Zacco, Fredrik Agetoft och Stefan Thunberg har skrivit manus.

”Beck” är en samproduktion mellan C More, TV4, Nordisk Film och tyska ZDF. Banijay Rights distribuerar filmerna internationellt. 

”Beck – Undercover” har premiär 6 november på C More.

”Beck – Utom rimligt tvivel” har premiär 4 december på C More. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste ”Beck”