SPOILER ALERT

Martin Wallström i nya Beck på C More och TV4 – fler detaljer om handlingen

”Beck – Undercover” har premiär 6 november på C More och följs av ”Beck – ”Utom rimligt tvivel”, som blir tillgänglig 4 december. Ny i filmernas huvudensemble är Martin Wallström, känd bland annat från tv-serien ”Mr. Robot”. Foto: Pär Bäckstrand/C More

När ”Beck” fortsätter växer ensemblen. Martin Wallström, känd från ”Mr. Robot”, får en central roll i de fyra nya filmerna. Först ut är ”Beck – Undercover”, som har premiär 6 november på C More. Därefter följer ”Beck – Utom rimligt tvivel” den 4 december. 

Redan förra veckan kunde Spoiler alert berätta att den första av fyra nya ”Beck”-filmer har premiär 6 november på C More. 

Tidigare har endast varit känt att de nya filmerna, som är nummer 39-42 i ordningen, är en direkt fortsättning på den senaste, ”Beck – Djävulens advokat”. Martin Beck är numera ”en högt uppsatt chef” och Alexandra Beijer leder gruppens arbete.  

I fredags fick jag bekräftat att Jonas Karlsson fortsätter spela sin rollfigur Klas Fredén. Med honom hamnar Alexandra Beijer ”i konflikt” eftersom han lägger sig i hennes arbete.

Vidare, om den övergripande handlingen i de fyra filmerna: ”Konflikten gör att Martin Beck, numera rotelchef, blir involverad i sin forna grupps arbete, något som livar upp honom. Steinar har det svårare, slits mellan arbetet och längtan efter sina barn i Oslo. Pressen på Beck-gruppen blir hård under säsongens gång, både med tuffa utredningar och emotionella förändringar i gruppen.”

Nu har TV4 Media gått ut med vad mer som väntar i ”Beck”-universumet. 

Martin Wallström, bland annat känd från tv-serien ”Mr. Robot” i vilken han spelade Tyrell Wellick, kommer spela en ny rollfigur vid namn Josef. Han sägs leva ett dubbelliv och frågan blir självklart om övriga medlemmar i ”Beck”-gruppen kan lita på honom.

TV4 Media skriver att Martin Wallströms rollfigur kommer få en ”alltmer central roll i de kommande filmerna”.

Peter Haber och Jennie Silfverhjelm under inspelningen av ”Beck”-filmerna. Foto: Johan Paulin/TV4/C More

När det gäller den första av de nya filmerna så har den fått titeln ”Beck – Undercover” och har premiär 6 november på C More. 

Handlingen: ”En ung kille har hittats mördad och Beck-gruppens arbete med mordet pekar i riktning mot ett knarknätverk. Klas Fredén har under lång tid haft spaning på detta nätverk, och han vill inte att hans utredning, som är inne i en kritisk fas, ska äventyras.”

Vidare: ”Han låter dock Beck-gruppen, med Alex Beijer i spetsen, på nåder få arbeta med mordutredningen parallellt med spaningen. Detta får Alex att hamna på ständig kollisionskurs med Fredén.”

Film nummer två i den nya kvartetten har titeln  ”Beck – Utom rimligt tvivel” och blir tillgänglig 4 december på C More. Här utgår handlingen från ett makabert fynd i bakluckan på en bil under ett ingripande. 

TV4 Media skriver: ”Beck-gruppen hamnar snabbt i skottlinjen för en tillsynes kallblodig mördare. Men saker är inte vad de verkar. Gruppen blir föremål för en påfrestande internutredning och Oskar hamnar i ett riktigt svårt dilemma.”

Vidare: ”Det blir Alex uppgift att lösa en både ovanligt och ofattbart grym mordgåta medan Beck-gruppen riskerar att falla samman inifrån. Martin Beck är tveksam till hennes sätt att hantera fallet, samtidigt som han själv tycks genomgå en personlighetsförändring. Pressen på Beck-gruppen blir hård, både internt och externt när media får nys om den misslyckade polisinsatsen och det sorgliga fyndet i bakluckan. Det här ska visa sig bli ett av gruppens mest emotionella fall.”

”Beck – Undercover” är den första av fyra nya ”Beck”-filmer i TV4 och C More. Premiär är 6 november på C More. Här är första bilden. Foto: Johan Paulin/C More

Det är ännu inte känt vilka titlar film nummer 41 och 42 har fått. Bekräftat är däremot att de kommer ha premiär under våren 2021 på C More. 

De fyra nya ”Beck”-filmerna produceras av Tomas Michaelsson på Filmlance, som är del av Banijay. Niva Westlin Dahl är exekutiv producent på C More och TV4.

Pontus Klänge och Lisa Ohlin regisserar två filmer var. Johan Bogaeus, Veronica Zacco, Fredrik Agetoft och Stefan Thunberg har skrivit manus.

”Beck” är en samproduktion mellan C More, TV4, Nordisk Film och tyska ZDF. Banijay Rights distribuerar filmerna internationellt. 

”Beck – Undercover” har premiär 6 november på C More.

”Beck – Utom rimligt tvivel” har premiär 4 december på C More. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste ”Beck”