Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Schulmans och Widells Två systrar blir tv-serie på Viaplay med Julia Ragnarsson och Dilan Gwyn

Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson spelar huvudrollerna i ”Två systrar”, en ny serie på Viaplay med premiär 2021. Serien baseras på romantrilogin av Amanda Schulman och Hannah Widell med samma titel. Foto: Susanne Kindt/Viaplay

Amanda Schulmans och Hannah Widells romantrilogi ”Två systrar” blir tv-serie. Julia Ragnarsson och Dilan Gwyn spelar huvudrollerna – premiär är det 2021 på Viaplay. ”Det är superkul att få jobba med en kvinnlig regissör och att manus är skrivet av en kvinna baserat på böcker skrivna av två starka kvinnor”, säger Julia Ragnarsson. 

I november 2015 gavs Amanda Schulmans och Hannah Widells ”Försoningen” ut på Forum Förlag. Sedan dess har ytterligare två böcker – ”Flykten” och ”Förälskelsen” – kommit. Tillsammans samlas romanerna under namnet ”Två systrar”.  

Nu ska trilogin bli tv-serie.

Produktionsbolaget Yellow Bird och upphovspersonen Julia Lindström har utvecklat serien baserad på böckerna. Huvudrollerna som Alicia och Vanessa spelas av Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson. Inspelningen har nyligen börjat och serien har planerad premiär 2021 på Viaplay. 

I en kommentar säger Hannah Widell: 

”Alicia och Vanessa är två karaktärer som ligger oss väldigt nära, och sedan första sidan skrevs har vi fantiserat om att få se all kärlek, svärta och ångest komma till liv i ett tv-drama. Vi är därför otroligt glada och tacksamma för den här serien, det är en dröm som går i uppfyllelse.”

Dilan Gwyn, Amanda Schulman, Hannah Widell och Julia Ragnarsson. Foto: Susanne Kindt/Viaplay

NENT Group beskriver serien ”Två systrar” som en ”modern kärlekshistoria med mörka och komiska undertoner”. 

Om handlingen i de åtta avsnitten skriver man: ”Serien handlar om två systrar och bästa vänner som tvingas växa ifrån varandra i tappra försök att växa upp. Alicia (Dilan Dwyn) lever ett lyxigt liv i övre medelklassen på Östermalm och ser ut att ha det perfekta livet men under ytan krackelerar fasaden och kärleksrelationen.” 

Vidare: ”Vanessa (Julia Ragnarsson) gör kometkarriär i tv-branschen men hamnar lätt i ett destruktivt beteende i Stockholms nattliv och har en tendens att välja helt fel killar. Samtidigt kämpar hon för att värna om sin lillasyster där vad som avses vara ansvar och omtanke lätt misstolkas.”

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group: 

”Vi är väldigt stolta över att kunna presentera denna innovativa produktion skapad av och om starka kvinnor. ”Två systrar” tar upp en av livets viktigaste relationer – systerskap. Även om serien främst riktar sig till en yngre publik tar den upp ämnen och situationer många kan relatera till så jag är övertygad om att ”Två systrar” kommer nå ut ännu bredare.”

”Två systrar” regisseras av Julia Lindström, som även är upphovsperson till serien. Avsnittsförfattare är Amy Black Ndiaye. Producenter är Alexia Wennberg och Cecilia Forsberg medan Georgie Mathew på Yellow Bird är exekutiv producent. 

Alexia Wennberg, head of development och producent på Yellow Bird: 

”Vi är mycket stolta över skaparen Julia Lindströms vision fylld av magi, mörker och kontraster samt över vårt fantastiska team, både bakom och framför kameran, som till majoriteten är kvinnor. ”Två systrar” är en sprakande och modern berättelse som vi hoppas kommer att locka en bred publik på Viaplay.”

”Två systrar” har premiär 2021 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier