Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilderna på prinsessan Diana och Margaret Thatcher i The Crown säsong 4

Tobias Menzies och Olivia Colman som prins Philip och drottning Elizabeth II i ”The Crown” säsong 4, som har premiär 15 november på Netflix. På rollistan finns även Gillian Anderson och Helena Bonham Carter. Foto: Netflix

Här är första bilderna på prinsessan Diana och Margaret Thatcher i ”The Crown” säsong 4. De nya avsnitten med Olivia Colman, Gillian Anderson, Tobias Menzies och Helena Bonham Carter har premiär 15 november på Netflix. 

Dags att vända blad och berätta om en ny tidsperiod.

I ”The Crown” säsong 4 kommer drottning Elizabeth II möta nya utmaningar, både politiska och personliga. Mycket av handlingen förväntas kretsa kring drottningens relation med Margaret Thatcher,  där Falklandskriget ska vara ett slags brytpunkt.

Samtidigt bekymrar sig Elizabeth II för att prins Charles – Josh O’Connor gör rollen – inte har hittat någon att gifta sig med trots att han fyllt 30. Som bekant kommer det att lösa sig. 

Nu har Netflix släppt de första bilderna från ”The Crown” säsong 4, vilket innebär en första rejäl titt på Gillian Anderson som Margaret Thatcher och Emma Corrin i rollen som Diana Spencer. 

Sedan tidigare är det bekräftat är att Dianas och prins Charles sagobröllop som sågs av 750 miljoner tv-tittare finns med i den nya säsongen. För de scenerna gjorde seriens kostymavdelning en exakt kopia av prinsessans bröllopsklänning. 

– När vi spelade in scenen när man för fösta gången ser Diana i bröllopsklänningen var det 10 personer som hjälpte mig med att få på mig den eftersom det är en massiv klänning, säger Emma Corrin till Vogue och fortsätter: 

– När jag kom ut på inspelningsplatsen blev det dödstyst. Den klänningen är Diana för så många. 

Emma Corrin och Josh O’Connor som prinsessan Diana och prins Charles. Foto: Netflix
Stephen Boxer och Gillian Anderson som Dennis och Margaret Thatcher i ”The Crown”. Foto: Netflix
Emma Corrin spelar Diana Spencer/prinsessan Diana i ”The Crown” säsong 4. Foto: Netflix

”The Crown” hade premiär 2016 på Netflix och då med Claire Foy i rollen som drottning Elizabeth II. I seriens tredje säsong, som hade premiär i november förra året, hade Olivia Colman tagit över huvudrollen. 

Colman, precis som Tobias Menzies och Helena Bonham Carter som spelar prins Philip respektive prinsessan Margaret, fortsätter i sina roller även i säsong 4. På rollistan finns även Ben Daniels, Marion Bailey, Erin Doherty och Emerald Fennell samt Stephen Boxer.

I ”The Crown” säsong 5 och 6 är det Imelda Staunton som tar över efter Olivia Colman som drottning Elizabeth II, medan Lesley Manville ska spela prinsessan Margaret. 

Bekräftat är också att Jonathan Pryce spelar prins Philip och att Elizabeth Debicki gör rollen som prinsessan Diana i seriens två sista säsonger. 

Drottning Elizabeth II och prins Charles spelas av Olivia Colman och Josh O’Connor. Foto: Netflix
Helena Bonham Carter spelar prinsessan Margaret även i ”The Crown” säsong 4. Foto: Netflix

I början av juli meddelade Netflix och Peter Morgan, upphovsman och huvudförfattare för ”The Crown”, att den sjätte säsongen blir seriens sista. 

Beskedet kom efter att man från start haft just det som plan, sedan ändrat sig och gått ut med att serien skulle ta slut efter fem säsonger.

I ett uttalande förklarade Peter Morgan: 

”När vi började diskutera storylines för säsong 5 blev det snabbt uppenbart att vi behövde gå tillbaka till den ursprungliga planen på sex säsonger för att kunna göra berättelsens rikedom och komplexitet rättvisa. Men för att förtydliga, att vi gör en sjätte säsong innebär inte att vi kommer landa närmare nutiden – i stället kommer det göra att vi med större detaljrikedom kommer kunna berätta om den period vi har valt.”

”The Crown” säsong 4 har premiär 15 november på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”The Crown” på Netflix