Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Amy Deasismont gör serie för Viaplay – så blir Thunder in my heart

Amy Deasismont har skapat, skrivit och spelar huvudrollen i ”Thunder in my heart”, en ny serie med planerad premiär våren 2021 på Viaplay. Foto: Eveline Eliasson/NENT Group

Humor, sorg och hjärta. Amy Deasismont har skapat, skrivit och spelar huvudrollen i ”Thunder in my heart”, en ny originalserie på Viaplay med premiär 2021. ”Att få förverkliga den här historien tillsammans med ett fantastiskt gäng och en underbar cast som förkroppsligar och ger liv åt karaktärerna är en dröm som går i uppfyllelse.”

En dramakomedi om kärlek, identitetssökande och att vara vuxen på pappret men fortfarande känna sig som ett barn.

Så beskrivs ”Thunder in my heart”, en ny originalserie på Viaplay med premiär 2021. Upphovsperson och manusförfattare är Amy Deasismont. Hon kommer även spela en av seriens huvudroller. Övriga på rollistan är Alexander Abdallah, Julia Lyskova, Max Ulvesson och Malin Persson samt Gustaf Hammarsten och Helen Sjöholm. 

Amy Deasismont om ”Thunder in my heart”: 

”Jag vill porträttera de höga topparna och det som gör väldigt ont i det unga, vuxna livet. Jag vill att det både ska pirra och smärta.”

Filippa Wallestam är EVP och chief content officer på NENT Group. Hon säger i en kommentar: 

”Amy bokstavligen golvade oss med sin begåvning, passion och sitt detaljarbete när hon presenterade ”Thunder in my heart”. Som Nordens ledande dramaproducent är vi inte bara stolta över att kunna presentera en serie som verkligen kommer göra avtryck utan också över att få ge en ung, kvinnlig supertalang den möjlighet hon förtjänar.”

Inspelningen är planerad av börja i slutet av september i Stockholm. Anders Hazelius och Sanna Lenken regisserar de åtta avsnitten. Seriens producenter Anna-Klara Carlsten och Patrik Andersson säger i en gemensam kommentar: 

”Amy skapar verkligen dialog med en fingertoppskänsla som både är humoristisk och egensinnig, men som också kan vara alldaglig, trovärdig och med skyhög igenkänning. Vi är så peppade på att vara med och skapa liv i denna moderna och berörande berättelse. Vi är övertygade att ”Thunder in my heart” kommer knocka publiken och fastställa att Amy Deasismont är en av de största begåvningarna vi har i Sverige idag. 

”Thunder in my heart” produceras av BRF  i samproduktion med Film Capital Stockholm och har planerad premiär våren 2021 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier