Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Beforeigners förnyas – klart med säsong 2 på HBO Nordic

”Beforeigners” fortsätter. Den norska originalserien med Nicolai Cleve Broch och Krista Kosonen i huvudrollerna får säsong 2 på HBO Nordic. Inspelningen börjar i oktober. Foto: Eirik Evjen/HBO Nordic

”Beforeigners” fortsätter. HBO Nordic har nu bekräftat att den norska originalserien förnyas för en andra säsong. 

”Beforeigners” hade premiär i slutet av augusti förra året på HBO Nordic. Nu meddelas att den norska originalserien fortsätter. Säsong 2 börjar spelas in i oktober. 

Nicolai Cleve Broch och Krista Kosonen spelar huvudrollerna i serien, som regisseras av Jens Lien. Upphovspersoner är Eilif Skodvin och Anne Bjørnstad.

Antony Root med titeln EVP Original Programming and Production på HBO Europe säger i ett pressmeddelande: 

”Vi älskade ”Beforeigners” i Norden. Serien har fått fantastisk respons även utanför våra gränser och vi kan knappt vänta på att se vad Anne och Eilif har hittat på för säsong 2”. 

När det gäller första säsongen skriver HBO Nordic följande om handlingen: ”Ett okänt fenomen inträffar världen över. Kraftiga ljusblixtar visar sig i havet och människor från tidigare tidsåldrar kommer till nutiden. Det är människor från tre olika tidsepoker: stenåldern, vikingatiden och sent 1800-tal.”

”Beforeigners” är HBO Nordics första norska originalserie. Serien hade premiär i augusti 2019 och har nu förnyats för en andra säsong. På bilden: Krista Kosonen och Nicolai Cleve Broch. Foto: HBO Nordic

Vidare, och framför allt om vad som väntar i säsong 2: ”I säsong ett fick vi följa när Alfhildr, en kvinna från vikingatiden, blev ihopparad med den utbrända kriminalpolisen Lars Haaland, som en del i polismyndighetens integrationsprogram. Nu måste Oslos första multi-temporala polisteam återigen arbeta tillsammans i ett annat ovanligt fall. En 1800-talskvinna hittas brutalt mördad och snart förstås Lars och Alfhildr att de jagar svaret på en gåta med förgreningar i andra länder och århundraden.”

”Beforeigners” produceras av Rubicon TV, som är en del av Banijay Company. Exekutiva producenter för serien på HBO är Christian Wikander, Steve Matthews och Antony Root. 

Ännu finns inget premiärdatum för ”Beforeigners” säsong 2. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier