Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Channel 4 bekräftar brittisk remake på Niklas Rockströms Innan vi dör

Säsong 2 av ”Innan vi dör” hade premiär hösten 2019 i SVT. Nu görs en brittisk remake av Niklas Rockström serie med Adam Pålsson och Marie Richardson. Foto: Peder Cederling/SVT

Channel 4 bekräftar nu att man beställt en brittisk remake av SVT-serien ”Innan vi dör”. Lesley Sharp och Patrick Gibson spelar Hannah och Christian, rollerna som i det svenska originalet spelades av Marie Richardson och Adam Pålsson. ”Sannolikt kommer historien bli mer koncentrerad i deras version. Hur som helst ska det bli spännande, får vi hoppas, att se slutresultatet”, säger Niklas Rockström. 

Det är produktionsbolaget Eagle Eye Drama som gör en remake på Niklas Rockströms internationellt framgångsrika SVT-serie ”Innan vi dör”. Nu bekräftar brittiska Channel 4 att man har beställt sex avsnitt. 

Lesley Sharp och Patrick Gibson gör rollerna som den brittiska motsvarigheten till Hanna och Christian, som spelades av Marie Richardson och Adam Pålsson i det svenska originalet. På rollistan finns även Toni Gojanović och Vincent Regan. 

Niklas Rockström, upphovsman till ”Innan vi dör” och den som tillsammans med Wilhelm Behrman skrivit seriens manus, skriver i ett sms: 

”Det är både roligt och spännande att ”Innan vi dör” fått nytt liv på engelska. Wille och jag har inte varit delaktiga i adaptionen överhuvudtaget, annat än hållits informerade om de stora ingreppen.”

Niklas Rockström fortsätter: 

”En del inslag måste ju ändras för att passa det brittiska samhället, exempelvis är inte mc-ligor lika utbrett där som i Sverige. Sannolikt kommer historien bli mer koncentrerad i deras version. Hur som helst ska det bli spännande, får vi hoppas, att se slutresultatet.”

Det brittiska serien spelas in i Bristol och Belgien senare i år med Jan Matthys som huvuduregissör. Jo McGrath, Walter Iuzzolino and Bert Hamelinck är exekutiva producenter. ZDF Enterprises har han den internationella distributionen. 

”Innan vi dör” sändes i två säsonger i SVT och, senare, på Viaplay. Maria Nordenberg och Fredrik Heinig var producenter för serien, som var en samproduktion mellan SVT, Viaplay och Filmregion Stockholm-Mälardalen/Film Capital Stockholm. Serien producerades av BRF.

Som Spoiler alert kunde berätta i juni har Wilhelm Behrman och Niklas Rockström – duon bakom ”Innan vi dör” – under våren jobbat med en miniserie baserad på Thomas Petterssons bok ”Den osannolika mördaren – Skandiamannen och mordet på Olof Palme”. Planerat är fem avsnitt, som produceras av FLX. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie