Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för Robssons med Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren på C More

Helena af Sandeberg och Linus Wahlgren gör huvudrollerna i ”Robssons” , en ny serie av Fredde Granberg och Thomas Claesson. Premiär 16 oktober på C More. Foto: Daniel Stigefeldt/C More

”Robssons” av Fredde Granberg och Thomas Claesson har fått ett premiärdatum på C More. Serien är en familjekomedi och har Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren, Victor Beer och Maja Kin på rollistan. 

Det var i januari som TV4 Media berättade att man gör en större satsning på familjeunderhållning.

”Robssons” av Fredde Granberg och Thomas Claesson är först ut under hösten av de då beställda serierna. Serien, som är på tio avsnitt, har nu fått ett premiärdatum.

Den 16 oktober landar de två första avsnitten, vilket också blir melodin kommande veckor. 

”Robssons” beskrivs som en robcom – robotkomedi – och handlar om familjen Robsson som har ”skapats av och skickats till planeten Jorden av utomjordingar i syfte att undersöka planeten som en framtida boplats”. 

Vidare om handlingen: ”Syftet med deras resa till Jorden är att undersöka planeten som en framtida boplats. Uppgiften för robotfamiljen är att samla så mycket information som möjligt om hur människor lever, bland annat genom att iaktta sina grannar. Men uppdraget blir svårare än de trott då människan visar sig vara en enormt komplicerad varelse fullproppad med något så märkligt som känslor.”

”Robssons” är en ny familjekomedi med premiär 16 oktober på C More. Foto: Daniel Stigefeldt/C More

På rollistan finns Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren, Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou, Victor Beer, Maja Kin, Messiah Hallberg och Kassel Ulving.

Fredrik ”Fab Freddie” Svensson gör en röstroll som familjen Robssons bil Auto, vilken familjen använder för att kommunicera med utomjordingarna om hur uppdraget går.

Fredde Granberg och Thomas Claesson har skrivit och regisserat ”Robssons”. Duon har tidigare gjort serier som ”Panik i tomteverkstan”, ”Familjen Rysberg” och ”Hem till Midgård”. I ett gemensamt uttalande säger Granberg och Claesson: 

”Robssons” produceras av Josephine Wallner på Nordisk Film TV på beställning av C More och TV4. Lisa Dahlberg är exekutiv producent.

”Robssons” har premiär 16 oktober på C More.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores serier