Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

ViacomCBS nylanserar Paramount+ i Sverige – ny streamingtjänst 2021

Paramount+ nylanseras som en streamingtjänst i ”maxad premiumversion”. Nytt och äldre innehåll från Showtime, CBS, Paramount Network, Comedy Central, MTV, Nickelodeon, Paramount Pictures. Foto: ViacomCBS

ViacomCBS Nordics bekräftar nu att man kommer nylansera Paramount+ 2021. Väntar gör en stereamingtjänst med nytt originalinnehåll liksom serier som ”Halo” från amerikanska Showtime. ”I och med den här återlanseringen kommer vi att bli en storspelare på streamingmarknaden och en självklar underhållningsplattform för tittare i alla åldrar”, säger Jesper Dahl, nordisk vd på ViacomCBS Nordics.

Paramount+ lanserade 2017 i Sverige, som en del av kabel-tv-paket. 

Tidigare i år meddelade ViacomCBS att man på allvar arbetade med en global streamingtjänst och hade förhoppningar om att lansera inom kort. 

Nu bekräftar ViacomCBS Nordics i ett pressmeddelande att så blir fallet. 

I början av 2021 lanseras nylanseras Paramount+ som ”en maxad premiumversion, med en stor mängd exklusiva premiärer och innehåll från alla ViacomCBS kanaler och filmbibliotek”, vilket inkluderar nytt och äldre innehåll från Showtime, CBS, Paramount Network, Comedy Central, MTV, Nickelodeon och Paramount Pictures.

I pressmeddelandet går att läsa att innehållet kommer dubblas och att ”fler än  6000 avsnitt och filmer blir tillgängliga för prenumeranter i Norden.

”I och med den globala lanseringen av Paramount+ är vi redo att bli en lika kraftfull spelare på streamingmarknaden som vi är på den linjära tv-marknaden. Genom att använda det ikoniska Paramount-varumärket, den branschledande infrastrukturen från ViacomCBS, tillsammans med det maxade innehållet, blir Paramount+ en underhållningsupplevelse som kommer att skaka om hela streamingindustrin”, säger David Lynn, vd på ViacomCBS Networks International, i ett uttalande. 

Vad gäller originalinnehåll nämns spionserien ”Lioness” samt ”The Offer”, som baseras på Oscarsvinnande producenten Al Ruddys arbete med att göra ”Gudfadern”. 

På Paramount+ kommer även nya serier från amerikanska Showtime, bland annat ”First Ladies” med Viola Davis som Michelle Obama, ”American Rust”, ”Guilty Party”, ”The Harper House” samt live-action-serien baserad på ”Halo”-franchisen.

”Paramount”+ nylanseras i början av 2021. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Paramount+