Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Lena Endre, Simon J Berger i Jägarna säsong 2 – premiär 2021 på TV4 och C More

Rolf Lassgård, Lena Endre och Simon J Berger under inspelningen av ”Jägarna” säsong 2, som har premiär 2021 på TV4 och C More. Foto: Marcel Köppe/TV4

Rolf Lassgård får sällskap av Simon J Berger och Lena Endre i ”Jägarna” säsong 2, som har premiär 2021 på TV4 och C More. Det här handlar de nya avsnitten om. 

I februari kunde jag berätta att tv-serien ”Jägarna” ska få en fortsättning. 

Nu är inspelningen av säsong 2 igång i Älvsbyn. TV4 Media bekräftar samtidigt att bland andra Simon J Berger och Lena Endre medverkar i de nya avsnitten. 

”Jägarna” säsong 2 handlar om att Rolf Lassgårds rollfigur Erik tvingas ta sig an ett gammal mordfall som rör upp känslorna i den lilla orten i Norrbotten där serien utspelar sig. 

TV4 Media skriver: ”Joar Särn (Simon J Berger) som dömdes för mord 15 år tidigare, hävdar sin oskuld och Erik måste ifrågasätta sitt agerande, kanske har han begått ett ödesdigert misstag. Erik hamnar mitt i en hård konflikt mellan de som är övertygade om att Särn är en kallblodig mördare och de som tar honom i försvar.”

Vidare om handlingen: ”Gamla sår rivs upp i den lilla orten i Norrbotten och Erik har inget annat val än att återvända till fallet och söka sanningen på nytt – även om det leder till en mördare som står honom närmare än han tror.”

Simon J Berger om att han medverkar i ”Jägarna” säsong 2: 

”Jag är väldigt glad över att göra rollen som Särn. Det är en mångfacetterad karaktär som låter mig måla med de starka färgerna, precis som jag gillar. Dessutom kontrasterar den rätt bra med andra roller jag har gjort den sista tiden, och det är en stor bonus. Materialet, manuset, är också väldigt välskrivet, och det är nästan det viktigaste. Jag har länge velat jobba med Jens Jonsson, så jag är mycket glad att äntligen få tillfälle till det. Och så är det så klart kul att vara med i fortsättningen på den första ”Jägarna”-filmen, som gjorde stort intryck även på mig när den kom.

Lena Endre gör rollen som åklagare Thompson: 

”Det är så fantastiskt att få vara igång och jobba igen och att vara i Älvsbyn med Rolf och hela gänget. Det känns verkligen underbart. Att bli en del av ”Jägarna” känns förstås speciellt – jag är ju själv norrlänning och att vara uppe och spela in här känns verkligen som att åka hemåt igen.”

Rolf Lassgård och Johan Marenius Nordahl i ”Jägarna”. Foto: C More

”Jägarna” hade premiär 1996 och var första gången den svenska biopubliken fick se Rolf Lassgård i rollen som Erik Bäckström. Filmen vann två Guldbaggar och på rollistan fanns bland andra Lennart Jähkel och Helena Bergström.

”Jägarna 2” regisserades precis som föregångaren av Kjell Sundvall. Filmen hade premiär 2011. Rolf Lassgård och Peter Stormare spelade huvudrollerna.

Tv-serien ”Jägarna” hade premiär i november 2018 på C More. När serien börjar har Erik Bäckström slutat som polis och flyttat till Norrbotten och mer eller mindre isolerat sig från omvärlden. 

När Erik hjälper den lokala gruventreprenören Markus mot vad som tros vara aggressiva miljöaktivister blir Erik mot sin vilja indragen i polisens arbete och mörka hemligheter börjar bubbla upp över ytan.

I säsong 2 fortsätter Rolf Lassgård i huvudrollen som Erik Bäckström. Från första säsongen återvänder även Johan Marenius Nordahl, Annika Nordin, Johannes Kuhnke och Caroline Johansson Kuhmunen. 

”Man vet ju lite vad som väntar när det är dags för inspelning av ”Jägarna”. Det är utmanande både fysiskt och psykiskt, och så har också starten för denna säsong varit. Det som skapar lust är att återigen arbeta ihop med bekanta ansikten från förra säsongen som manusförfattare, regissörerna Jens Jonsson och Johan Lundin och flera av skådespelarna som Johannes Bah Kunke, Johan Marenius Nordahl och Annika Nordin.  Men också naturligtvis att träffa nya ansikten i rollistan”, säger Rolf Lassgård om inspelningen av säsong 2 och fortsätter: 

”Jag är jätteglad att återigen få arbeta med Lena Endre efter vårt mycket spännande samarbete i ”Min pappa Marianne”, men också att för första gången ordentligt få arbeta tillsammans med Simon J Berger. Vi har också fått ett otroligt varmt mottagande här i Älvsbyn, och det känns att ”Jägarna verkligen” är en del av Älvsbyns historia. Det är jag stolt över.”

Björn Carlström och Stefan Thunberg är huvudförfattare för ”Jägarna” säsong 2, som regisseras av Jens Jonsson och Johan Lundin.

Serien produceras av Per Janérus på Harmonica Films i samarbete med SF Studios och är en samproduktion med Filmpool Nord. Lisa Dahlberg är exekutiv producent på C More och TV4. Säsong 2 distribueras internationellt av ITV Studios.

”Jägarna” säsong 2 har premiär 2021 på C More och TV4. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores och TV4:s serier