Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Helena Bergström gör Dancing Queens för Netflix – film med Molly Nutley, Claes Malmberg, Marie Göranzon

Helena Bergström regisserar ”Dancing Queens”, en ny film på Netflix med premiär 2021. På rollistan finns Molly Nutley, Marie Göranzon och Claes Malmberg. Foto: Claudio Bresciani/TT

Netflix bekräftar nu att man beställt ”Dancing Queens”, en ny film av Helena Bergström med bland andra Molly Nutley, Claes Malmberg och Marie Göranzon på rollistan. Planerad premiär 2021. 

Helena Bergström regisserar en ny film för Netflix som fått titeln ”Dancing Queens”.

Bergström har även skrivit filmens manus med Denize Karabuda. Planerad premiär är det 2021 på Netflix.

Molly Nutley spelar huvudrollen som rollfiguren Dylan Pettersson, medan Claes Malmberg, Marie Göranzon samt Christopher Wollter och Rakel Wärmländer gör några av rollerna.

På rollistan hittas också Ann Westin, Max Ulveson, Mattias Nordkvist, Razmus Nyström, André Christenson, Emil Almén, Fredrik Robertsson, Robert Fux, Louie Indriana och Dominika Peczynski.  

Fredrik Quinones medverkar även i filmen, samt är dess koreograf. 

”Dancing Queens” handlar om Dylan Pettersson, en 23-åring från från en liten ö i Bohusläns skärgård som inget hellre vill än att dansa. När hon övertalas att jobba på drag queen-klubben Queens upptäcks hennes talang av en slump av klubbens stjärna. Vidare, så som Netflix beskriver det: ”Dylan vill mer än allt annat medverka i showen – men det är en dragshow – och hon är en tjej. Men där det finns vilja finns det också en väg.”

I ett uttalande säger Helena Bergström: 

”Det positiva gensvaret från Netflix har varit överväldigande. Att få detta stöd och så stor tro på sin film men även veta att ”Dancing Queens” kommer att nå ut till en global publik är en dröm. Jag ser så mycket fram emot den här nya och spännande resan, fullspäckad av extravagans, mänsklighet och kärlek”.

Lina Brounéus har titeln director co-production & acquisition på Netflix, och säger i ett pressmeddelande: 

”Vi är så glada över att arbeta med Helena och Colin och tillsammans göra deras film ”Dancing Queens” tillgänglig för Netflix medlemmar. Det är en vacker historia som gör upp med klassiska föreställningar om kärlek och vänskap. Musik och dans kommer självklart att spela en stor roll och med vacker svensk miljö som bakgrund tror vi att vi kan skapa en underbar mix som många av våra medlemmar kommer att tycka om.”

”Dancing Queens” produceras av Sweetwater Productions med Joana Sorobetea som producent. Colin Nutley och Mikael Bergkvist är exekutiva producenter. Filmfotograf är Peter Mokrosinski, medan svenska modedesignern Camilla Thulin är dess kostymör. Norska Gaute Storaas komponerar musiken.

”Dancing Queens” har premiär 2021 på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier