Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Raised by wolves har svensk premiär 16 september på TNT – sänds senare på HBO Nordic

”Raised by wolves” har svensk premiär 16 september på TNT och sänds senare på HBO Nordic. Ridley Scott regisserar de två första avsnitten. Foto: TNT/HBO

Ridley Scotts ”Raised by wolves” har fått ett svenskt premiärdatum. Den 16 september börjar serien med Travis Fimmel, Amanda Collin och Matias Varela sändas på TNT. 

Ridley Scott regisserar de två första avsnitten och är exekutiv producent. 

Aaron Guzikowski – killen bakom filmer som ”Prisoners” och ”Papillon” – är huvudförfattare. 

På rollistan hittas danska Amanda Collin, svenska skådespelaren Matias Varela, precis som ”Vikings”-bekantingen Travis Fimmel. 

Nu finns ett svenskt premiärdatum för ”Raised by wolves”, som är på tio avsnitt. 

Den 16 september på serien sändas på TNT, som numera ingår i en rad tv-distributörers streamingutbud i Sverige. De som kommer kunna se serien i sitt TNT-utbud är kunder hos Canal Digital, Telenor och Comhem Play+/Comhem/Boxer. ”Raised by wolves” kommer även sändas på HBO Nordic, men tills dess dröjer det någon månad. 

”Raised by wolves” utspelar sig i framtiden och efter det som kallas ”det stora kriget”. Två androider med namnen Mother och Father ska ge mänskligheten en ny start, och uppfostrar ett antal barn på en ny planet, den enda där människor kan leva.

En man – spelad av Travis Fimmel – dyker upp på planeten och utmanar barnens naivitet och det som de har blivit intalade att tro på och fått berättat för sig. Självklart är inte heller allt så som det först presenterats. 

Förutom nämnda skådespelare finns även Abubakar Salim, Winta McGrath, Niamh Algar, Jordan Loughran, Felix Jamieson, Ethan Hazzard, Aasiya Shah och Ivy Wong på rollistan. 

”Raised by wolves” har svensk premiär 16 september på TNT och sänds senare på HBO Nordic.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie