Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum och teaser för The Haunting of Bly Manor på Netflix

Victoria Pedretti på en bild från ”The Haunting of Bly Manor”, Mike Flanagans serie som har premiär 9 oktober på Netflix. Foto: Eike Schroter/Netflix

Från Hill House till Bly Manor. Nu har Mike Flanagans ”The Haunting of Bly Manor” med Victoria Pedretti fått ett premiärdatum på Netflix. 

Det var i februari förra året som Netflix meddelade att förnyat ”The Haunting of Hill House”, men att de nya avsnitten inte skulle handla om familjen Crain. I stället kommer seriens andra säsong berätta ”en ny historia med nya rollfigurer”. 

Denna nya berättelse har fått titeln ”The Haunting of Bly Manor” och är löst baserad på Henry James klassiker ”När skruven dras åt” (den engelska titeln är ”The Turn of the Screw”).

Nu finns ett premiärdatum för ”The Haunting of Bly Manor”, i vilken Victoria Pedretti spelar en av huvudrollerna. Pedretti slog igenom i rollen som Nell Crain i ”The Haunting of Hill House” och syntes senare i en av huvudrollerna i ”You” säsong 2 samt Quentin Tarantinos ”Once upon a time I Hollywood”. 

På rollistan för ”The Haunting of Bly Manor” finns även Henry Thomas, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel, T’Nia Miller, Rahul Kohli, Benjamin Evan Ainsworth, Amelie Smith, and Amelia Eve. Upphovsmän är Mike Flanagan och Trevor Macy.

”The Haunting of Bly Manor” utspelar sig i Storbritannien på 80-talet. En ung amerikanska  vid namn Dani får jobbet som nanny åt Henry Wingraves släktingar, två föräldralösa barn spelade av Benjamin Evan Ainsworth och Amelie Smith. Väl på plats på Bly Manor upptäcker Dani att allt inte är som det ska, och att barnens tidigare au pair dött under mystiska omständigheter. 

”The Haunting of Bly Manor” har premiär 9 oktober på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix serier och filmer