Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilden från Eva och Adam – att vara eller inte vara ihop – så blir nya filmen

Olle Cardell och Sonja Holm gör huvudrollerna i ”Eva och Adam –  att vara eller inte vara ihop”, en ny film producerad av Filmlance med biopremiär våren 2021. Foto: Carl Nilsson

Våren 2021 har filmen ”Eva och Adam – att vara eller inte vara ihop” biopremiär. Här är första bilden på Sonja Holm och Olle Cardell i huvudrollerna. 

Inspelningen av ”Eva och Adam – att vara eller inte vara ihop” pågår för tillfället i Göteborg och är planerad att avslutas i september. 

Nu kan Spoiler alert visa första bilden på Sonja Holm och Olle Cardell som spelar huvudrollerna som Eva och Adam. 

I ett tidigare pressmeddelande går att läsa om filmen handlar om ”den första kärleken, om att man tvingas ljuga, och om hur svårt det blir när man inte kan sluta med det. Det handlar om unga idag. I en vanlig familj, i en vanlig skola, där det händer vanliga saker – men som är fullkomligt livsavgörande, megastora och himlastormande för de som är där, barn av alla tänkbara ursprung och från landets alla hörn.”

Caroline Cowan regisserar filmen efter ett manus av Måns Gahrton och Johan Unenge, som även skrivit böckerna med rollfigurerna som filmen bygger på.

I ett uttalande säger Måns Gahrton: 

”Vi vill göra 2000-talets hittills mest hjärtknipande och träffsäkra romantiska komedi för unga, på tröskeln till puberteten. Vi vill göra det med ett tilltal som skapar igenkänning långt utöver målgruppen så det blir en riktigt bred familjefilm där det finns något för alla att älska.”

Från vänster: Caroline Cowan, Johan Unenge, Måns Gahrton och Francy Suntinger. Foto: Johan Bergmark

På filmens rollista finns även Liv Mjönes, Jonatan Rodriguez, Björn Bengtsson, Rakel Wärmländer, Henrik Norlén, Shebly Niavarani och Ulla Skoog, liksom Lukas Wetterberg, Stella Klintberg Marcimain, Emil Algpeus samt Olle Einarsson och Melina Lindskog Pascalidou. 

Francy Suntinger är producent för ”Eva och Adam – att vara eller inte vara ihop” och säger: 

”Vår ambition är att lyfta in tittaren i barns verklighet som den ser ut på 2020-talet. Språket, relationerna och miljöerna. Det ska kännas äkta och vara på riktigt, samtidigt som det ska vara underhållande. Vi har lagt stor energi på det och gjort mycket research, besökt skolor och pratat med många barn.”

”Eva och Adam – att vara eller inte vara ihop” produceras av Filmlance. Måns Gahrton och Johan Unenge har skrivit manus, medan Caroline Cowan regisserar. Filmen distribueras av SF Studios.

”Eva och Adam – att vara eller inte vara ihop” har planerad biopremiär våren 2021. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie