Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Teaser till Ambassadören med Tornving, Hallgren och Jankell – premiär 11 oktober på Viaplay

”Ambassadören” har premiär 11 oktober på Viaplay. Mikael Tornving gör rollen som ambassadören Thomas, medan bland andra Fredrik Hallgren, Happy Jankell, Emil Almén finns på rollistan. Foto: Adrian Freyermuth/Viaplay

”Ambassadören” har premiär 11 oktober på Viaplay. Nu har serien med Mikael Tornving, Fredrik Hallgren och Happy Jankell fått en första teaser. 

Det var i mars förra året som NENT Group meddelade att man beställt ”Ambassadören”, en ny komediserie på tio avsnitt. 

Sedan dess har serien spelats in och fått ett premiärdatum. 

Nu finns även första teaser. 

”Ambassadören” utspelar sig på den svenska ambassaden i Mexico City. På gång: en lukrativ stridsflygplans-affär mellan Sverige och Mexiko. Problemet: Ambassadören blir ifrågasatt och befinner sig på ett slags etiskt minfält. Samtidigt: han siktar högt och brett och hoppas ta över tjänsten i Washington.

Mikael Tornving gör rollen som ambassadören Thomas, medan Fredrik Hallgren, Happy Jankell, Anna Gunnarsson, Elisabeth Wernesjö, Emil Almén och Maria Selbing finns på rollistan. 

I en kommentar säger Mikael Tornving att ”Ambassadören” är ”en komedi, men ändå med några mörkare stråk”. Vidare: 

”Jag hoppas att tittarna kommer att tycka om karaktärerna och förstå varför de gör som de gör. Min roll, ambassadören Thomas, är begåvad men slarvig. Han är för lat för att förbereda sig ordentligt men har tillräcklig begåvning för att kunna improvisera sig igenom en situation. Med andra ord: en mardröm att arbeta med.” 

”Ambassadören”, vars första säsong är på tio avsnitt, produceras av Brain Academy. Likt ”Det stora experimentet” spelas ”Ambassadören” in i tre versioner med olika nordiska skådespelare.

Patrik Ehrnst och Robin Muhr är seriens huvudförfattare. Muhr och Bill Schumacher har regisserat serien, vars producent är Annika Rogell. 

”Ambassadören” har premiär 11 oktober på Viaplay. På premiärdagen blir hela säsongen tillgänglig. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays serier