Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Streamingtips: Filip och Mona, Downton abbey, Cobra kai, Kvartsamtalet

Anna Granath och William Spetz på en bild från SVT-serien ”Filip och Mona”. Foto: SVT

Varje söndag samlar Mattias Bergqvist nio av de bästa, mest intressanta och spännande nya tv-serierna och tv-programmen på streamingtjänster som Netflix, SVT Play, HBO Nordic och Viaplay. Här är veckans tips. 

”Filip och Mona” (SVT Play)

William Spetz, Anna Granath och Jens Östberg har skapat en serie som kanske inte ser annorlunda ut, men som känns och då på ett någorlunda nytt sätt. 

Berättar om två krisande människor med hjälp av lagom tillspetsade vardagssituationer, några förvecklingar, ett antal lögner och låter allt svepas in i ömmande mänsklig värme och bra musik. Roligt, tragiskt, skämskuddesaktiga, men aldrig tempofattiga eller olustiga.

”Filip och Mona” hade premiär i höstas och är nu tillbaka i sin helhet på SVT Play. 

”Downton Abbey” (Viaplay)

Gudarna vet att filmen som fortsatte på serien inte är den bästa, men ”Downton abbey” är ”Downton abbey” och har något och ibland det lilla extra. 

”Den överlägsne journalisten” (SVT Play)

Jan Guillou summerar sitt liv som journalist. Kristina Hedberg gör ett bra och balanserat jobb, även om tuffare frågor skulle varit intressant. 

”Cobra kai” (Netflix)

Modern fortsättning på ”Karate Kid” med William Zabka och Ralph Macchio i huvudrollerna. Netflix har köpt säsong 1 och 2 och kommer göra en tredje. 

”Världens sämsta indier” – säsong 2 (SVT Play)

”Big in Bombay” är målet och David Batra har ett år på sig att försöka slå i Indien som komiker. SVT:s korrespondent Malin Mendel hjälper till. 

”Rising Phoenix” (Netflix)

Drabbande dokumentär om paralympics som stundvis är underligt klippt och som använder musik för att manipulera fram känslor. 

”Kvartsamtalet” (SVT Play)

Smart upplagt tv-program där Parisa Amira intervjuar bland andra Bianca Ingrosso, Ebba Busch, Lotta Lundgren, Jesper Rönndahl och Anders Ygeman.

”Lego masters Australien” (C More)

Ett favoritformat i vilket land programmet än görs, så skäl finns att ladda förväntningarna inför den svenska version som kommer under hösten. 

”Alla mot alla med Filip och Fredrik” (Dplay)

Frågesporten som är olik alla andra tillbaka med en ny säsong. Bland höstens tävlande: Per Morberg, Annika Lantz, Björn Ranelid och Emma Molin.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie