Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Ridley Scotts serie Raised by wolves till TNT och HBO Nordic i Sverige

”Raised by wolves” är en ny serie av Aaron Guzikowski och Ridley Scott. på rollistan finns Travis Fimmel, Amanda Collin och Matias Varela. I Sverige sänds serien på TNT och HBO Nordic. Foto: TNT

Ridley Scotts ”Raised by wolves” kommer till Sverige. Serien med Travis Fimmel, Amanda Collin och Matias Varela kommer först att sändas på TNT och sedan på HBO Nordic. ”Det är en unik serie. Jag har aldrig sett något liknande”, säger Travis Fimmel till Spoiler alert.

Upphovsmannen och huvudförfattaren Aaron Guzikowski har skrivit filmer som ”Prisoners”, ”Papillon” och tv-serien ”The Red Road”. 

Ridley Scott – ”Alien”, ”Blade Runner”, ”Gladiator” och massa annat – regisserar de två första avsnitten och är exekutiv producent. 

Nu har Spoiler alert fått bekräftat att tv-serien ”Raised by wolves”, samarbetet mellan Guzikowski och Scott, kommer ha svensk premiär på TNT för att sedan bli tillgänglig på HBO Nordic.

Ännu finns inget exakt premiärdatum, men jag får höra att september är aktuellt för TNT, som numera ingår i en rad tv-distributörers streamingutbud i Sverige. De som kommer kunna se serien i sitt TNT-utbud är kunder hos Canal Digital, Telenor och Comhem/Boxer.

När ”Raised by wolves” dyker upp hos HBO Nordic är ännu inte ristat i sten, men det dröjer någon till några månader efter att serien haft svensk premiär hos TNT. 

”Raised by wolves” utspelar sig i framtiden och efter det som kallas ”det stora kriget”.

Två androider med namnen Mother och Father ska ge mänskligheten en ny start, och uppfostrar ett antal barn på en ny planet, den enda där människor kan leva.

En man – spelad av Travis Fimmel, känd från ”Vikings” – dyker upp på planeten och utmanar barnens naivitet och det som de har blivit intalade att tro på och fått berättat för sig. 

Naturligtvis är inte allt så som det först presenteras. 

Danska skådespelaren Amanda Collin gör rollen som Mother, medan Matias Varela finns på rollistan. Andra skådespelare som medverkar i serien: Abubakar Salim, Winta McGrath, Niamh Algar, Jordan Loughran, Felix Jamieson, Ethan Hazzard, Aasiya Shah och Ivy Wong. 

”Raised på wolves” produceras av Ridley Scotts bolag Scott Free Productions och kommer sändas på TNT och HBO Nordic i Sverige. Ännu finns inga bekräftade premiärdatum. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie