Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Då har Lyckoviken premiär på Viaplay – så blir Camilla Läckbergs serie

Martin Stenmarck spelar en av huvudrollerna ”Lyckoviken”, Camilla Läckbergs tv-serie som har premiär 20 oktober på Viaplay. Här syns Stenmarck med Linda Santiago på en bild från serien. Foto: NENT Group

Camilla Läckbergs ”Lyckoviken” beskrivs som en modern variant av en såpa. Nu har serien fått ett premiärdatum på Viaplay. 

Två säsonger beställes på samma gång. Nu har ”Lyckoviken” fått ett premiärdatum. 

Det var i oktober förra året som NENT Group berättade om ”Lyckoviken”, en serie som beskrivs som en modern variant av en såpa samt som ”ett känsloladdat drama som vilar på ett mordmysterium.”

Senare berättades att bland andra Disa Östrand, Martin Stenmarck, Ella Rappich, Daniel Adolfsson, Alexander Karim och Ia Langhammer ingår i seriens ensemble. 

Om van som väntar: ”Lyckoviken” handlar om det lilla samhället Hammarvik där en seriemördare går lös. Huvudpersonen har fått namnet Johanna och spelas av Disa Östrand. Hon är polis och har återvänt till sitt barndomshem för sin mammas begravning. Minnen, konflikter och nya liksom gamla relationer väntar. 

Vidare, från ett tidigare pressmeddelande: ”Camilla Läckberg har i serien skapat ett mikrosamhälle där större delen av dramat utspelar sig: idylliska Lyckoviken alldeles vid havet. Grannområdet är som ett Sverige i miniatyr där sex familjer bor sida vid sida – från arbetarklass till välbeställd. Från välmående till olyckliga. Över Lyckoviken vilar också en olöst gåta som kommer få många dramatiska vändningar.”

Camilla Läckberg, Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert är huvudförfattare för ”Lyckoviken”. Serien regisseras av Peter Lindmark, Åsa Kalmér och Andreas Lindergård och produceras av Nordisk Film TV. 

På rollistan finns även Emma Broomé, Mirja Turestedt, Linda Santiago, Ashkan Ghods, Marie Robertson, Lars Väringer, Amanda Lindh, Jacques Karlberg, Nina Rashid samt Peter Lorentzon, Anna Söderling, Arman Fanni, Felicia Truedsson och Emil Algpeus på rollistan. 

”Lyckoviken”, vars första säsong är på åtta avsnitt, har premiär 20 oktober på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier