Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Morden i Sandhamn får säsong 8 – Alexandra Rapaport, Nicolai Cleve Broch i nya avsnitten

Alexandra Rapaport och Nicolai Cleve Broch på en bild från ”Morden i Sandhamn”. Nu är det bekräftat att TV4 Media beställer säsong 8 av serien, där båda skådespelarna medverkar. Foto: Johan Paulin/TV4

”Morden i Sandhamn” fortsätter. TV4 Media har nu bekräftat att serien med Alexandra Rapaport får en ny säsong. Klart är även att Nicolai Cleve Broch finns med i säsong 8. 

Spoiler alert har nu fått bekräftat att ”Morden i Sandhamn” får en ny säsong, seriens åttonde. 

Inspelningen av de nya avsnitten ska vara igång, och kommer ske i tre etapper, varav den sista är planerad att avslutas i oktober 2021. Ännu finns inget premiärdatum för ”Morden i Sandhamn” säsong 8. 

Alexandra Rapaport, som gör huvudrollen som Nora Linde, är fortsatt central för ”Morden i Sandhamn”. Likt den nu pågående sjunde säsongen kommer norska skådespelaren Nicolai Cleve Broch att fortsätta spela polisen Alexander i de nya avsnitten. 

Johan Widerberg och Sara Heldt skriver manus till ”Morden i Sandhamn” säsong 8, medan Mattias Ohlsson och Niklas Ohlson regisserar. Likt säsong 7 kommer även de nya avsnitten att frångå Viveca Stens böcker och berätta nya historier om författarens romanfigurer. 

Beskedet om att ”Morden i Sandhamn” – serien hade urpremiär julen 2010 – får en ny säsong kommer efter att säsong 7 haft premiär på TV4 den 18 augusti och på C More den 3 augusti i år. 

I C More ska serien har varit den ”överlägset mest sedda” hittills i augusti och ha tittarsiffror som är i nivå med TV4 Medias andra originalserier ”Hamilton” och ”Bäckström”. Det första sända avsnitt på TV4 sågs enligt preliminära tittarsiffror från MMS av 770 000 tittare. 

Sonja Hermele, exekutiv producent för ”Morden i Sandhamn”, säger i ett uttalande: 

”Det är otroligt kul att se att ”Morden i Sandhamn” fortsätter att locka stor publik både linjärt och på C More. Den senaste säsongen är väldigt fin och vi är stolta över våra kreatörer och deras förmåga att bjuda publiken på en serie som känns aktuell och modern säsong efter säsong.”

Filmlance International AB, som är en del av Endemol Shine Nordics, producerar ”Morden i Sandhamn”. 

Ännu finns inget premiärdatum för ”Morden i Sandhamn” säsong 8.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s serier