Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Partisan slår rekord – mest sedda originalserien under ett premiärdygn på Viaplay

Fares Fares på en bild från ”Partisan”, som hade premiär 16 augusti. Nu meddelar NENT Group att miniserien är den mest sedda originalserien under ett premiärdygn på Viaplay. Foto: NENT Group

”Partisan” är den mest sedda originalserien under ett premiärdygn på Viaplay, skriver NENT Group. ”Jag är uppriktigt överväldigad och djupt tacksam över all fantastisk respons”, säger regissören Amir Chamdin. 

Fares Fares, Johan Rheborg, Sofia Karemyr, Anna Björk och ett mystiskt grindsamhälle där det odlas ekologiska grönsaker lockar tittare. 

”Partisan” hade premiär söndagen 16 augusti. Nu meddelar NENT Group att serien är den mest sedda originalserien under ett premiärdygn på Viaplay. Det tidigare rekordet innehavdes av Richard Holms norsk-svenska originalthrillern ”Maskineriet”, som hade premiär i maj. I pressmeddelandet går att läsa att ”Partisan” hade 18 procent fler unika tittare i Norden under premiärdygnet jämfört med ”Maskineriet”.

Sofia Karemyr på en bild från ”Partisan”, som hade premiär 16 augusti på Viaplay. Foto: NENT Group

Vid utgången av andra kvartalet 2020 uppgick antalet Viaplay-kunder till 2,7 miljoner. Likt andra svenska och internationella streamingtjänster – exempelvis C More och Netflix – delar NENT Group inte med sig av tittarsiffror för Viaplay.

Tidigare har man bland annat meddelat att första säsongen av ”Heder” haft den bästa öppningshelgen någonsin. När Josephine Bornebuschs ”Älska mig” hade premiär noterades den för cirka ”30 procent fler startade strömmar, såväl som unika tittare, som den tidigare toppnoteringen”.

Siffrorna för ”Heder” och ”Älska mig” går dock inte att jämföra med de för ”Maskineriet” och ”Partisan”, då de två förstnämnda hade premiär en fredag, medan de två andra hade premiär på söndagar.

I ett uttalande säger regissören Amir Chamdin om framgångarna för ”Partisan”: 

”Jag är uppriktigt överväldigad och djupt tacksam över all fantastisk respons och alla fina recensioner. Och nu också med vetskapen om att ”Partisan” har nått en mycket stor publik under premiärhelgen, gör det helt magnifikt.”

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group: 

”Att ”Partisan” har något extra visste vi, men det är fantastiskt att se att den trots sommarvärmen redan tagits emot så väl av våra tittare, och jag är extra glad över att nästan alla som började titta valde att se båda episoderna. Nu ser vi fram emot en fantastisk höst, där vi bland annat följer upp ”Partisan” med andra säsongen av ”Älska mig” och Camilla Läckbergs ”Lyckoviken”.”

Partisan” har premiär 16 augusti på Viaplay. Amir Chamdin och Fares Fares är upphovsmän och har skrivit manus med Hans Jörnlind, Anna Platt, Charlotte Lesche, Francesca Maraki och Dennis Magnusson. Fares Fares är även kreativ producent medan Amir Chamdin regisserar de fem avsnitten.

 På rollistan finns bland andra Fares Fares, Johan Rheborg, Anna Björk, Sofia Karemyr, Emelie Garbers, Ylvali Rurling samt Linus Wahlgren och Pelle Holmström. 

Warner Bros. producerar ”Partisan” med Johanna Wennerberg som producent. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier