Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Avslöjar: Gåsmamman får nya avsnitt – klart med säsong 5

”Gåsmamman” får säsong 5. Inspelningen av de nya avsnitten börjar inom kort. Här syns Alexandra Rapaport och Christian Svensson – de spelar Sonja och Barry – på en bild från säsong 4. Foto: Robert Eldrim/C More/TV4

”Gåsmamman” fortsätter. Spoiler alert kan nu berätta att TV4 har beställt en ny säsong av den populära tv-serien. Inspelningen är planerad att börja inom kort. 

Punkt och slut. 

Flera av de inblandade i ”Gåsmamman” sade att säsong 3 skulle vara seriens sista. Snabbt växte trycket från tv-tittarna om att göra mer. Till slut blev pressen för stor samtidigt som manusförfattarna hittade en ny historia som de ville berätta. 

I september 2018 meddelade TV4 att ”Gåsmamman” skulle komma tillbaka med åtta nya avsnitt. Alexandra Rapaport – hon spelar huvudrollen som Sonja Ek och är en av seriens exekutiva producenter – berättade för mig om reaktionerna från de trogna fansen och sade bland annat: 

– Jag har aldrig varit med om något liknande och inget av det jag gjort tidigare har haft samma personliga genomslag.  

Efter att säsong 4 sänts i slutet av förra året på C More och under våren på Sjuan kan Spoiler alert nu avslöja att TV4 Media har beställt ytterligare en säsong av ”Gåsmamman”. 

Produktionen är igång och inspelningen förväntas börja inom kort och är i dagsläget planerad att pågå fram till årsskiftet.

Richard Holm har varit huvudregissör för de fyra första säsongerna av ”Gåsmamman”. Enligt uppgifter till Spoiler alert kommer Holm vara exekutiv producent för den nya säsongen, medan Joakim Eliasson blir ny huvudregissör efter att ha stått bakom kameran under andra halvan av seriens fjärde omgång. 

Ännu finns inga bekräftade uppgifter vad gäller handling, vilka skådespelare som kan tänkas tillkomma på rollistan eller när ”Gåsmamman” säsong 5 har premiär. 

Lisa Dahlberg, exekutiv producent för ”Gåsmamman” på TV4 Media, säger i en kommentar till Spoiler alert: 

– ”Gåsmamman” är en av våra mest framgångsrika serier på C More och vi förstår att längtan efter en ny säsong är stor. I nuläget har vi ingenting att kommunicera men vi hoppas kunna återkomma inom kort.

Alexandra Rapaport spelar Sonja Ek i ”Gåsmamman”. Här på en bild från säsong 4. Foto: C More

”Gåsmamman” hade urpremiär i slutet av 2015. De tre första säsongerna var en samproduktion mellan Kanal 5 och det som då hette Bonnier Broadcasting men efter Telias köp heter TV4 Media.

Efter säsong 3 fanns Discovery Networks Sweden inte med i bilden längre, vilket gjorde att säsong 4 först sändes på C More och senare i Sjuan. 

Under de fyra första säsongerna har bland andra Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist, Christian Svensson, Shebly Niavarani, Anastasios Soulis, Ulf Friberg, Clara Christiansson Drake, Joel Lützow, Edvin Ryding, Grynet Molvig, Tommy Körberg, Magnus Roosman, Gustaf Hammarsten samt Allan Svensson och Rakel Wärmländer funnits på rollistan. 

”Gåsmamman” säsong 5 produceras av Bigster, produktionsbolaget som startades av Alexandra Rapaport, ”Gåsmamman”-producenten Birgitta Wännström och Calle Jansson.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Gåsmamman”