Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

La Casa de Papel fortsätter på Netflix – säsong 5 blir seriens sista

Netflix bekräftar nu att ”La Casa de Papel” får en femte och sista säsong. Foto: Netflix

”La casa de papel” får en femte och avslutande säsong på Netflix. Seriens tio sista avsnitt ska spelas in i Danmark, Spanien och Portugal med planerad produktionsstart 3 augusti. 

”La casa de papel” har börjat resan mot slutet. 

I ett pressmeddelande bekräftar Netflix att seriens femte säsong blir den sista. Produktionsstart för de tio avslutande avsnitten är 3 augusti. Ännu finns inget premiärdatum. 

Upphovsmannen Álex Pina säger i en kommentar: 

”I nästan ett år har vi funderat på hur vi ska splittra bandet. Vad Professorn ska utsättas för och hur många av rollfigurerna ska hamna i situationer de inte kan ta sig ur. Resultatet är femte säsongen av ”La casa de papel”. Kriget kommer då nå en extrem och brutal nivå, men det är också den mest episka och spännande av seriens säsonger.”

Som tidigare säsonger finns Úrsula Coberó (Tokyo), Álvaro Morte (The Professor) , Itziar Ituño (Lisbon), Pedro Alonso (Berlin) och Miguel Herrán (Rio) på rollistan, utöver resterande skådespelare i ensemblen. I pressmeddelandet bekräftar Netflix att Miguel Ángel Silvestre och Patrick Criado kommer finnas med i seriens femte säsong.

”La casa de papel” läggs ner efter säsong 5. Här är en bild från säsong 4. Foto: Tamara Arranz/Netflix

Álex Pina är showrunner för ”La casa de papel” säsong 5, medan Javier Gómez Santander är huvudförfattare. Seriens regissörer Jesús Colmenar, Koldo Serra och Álex Rodrigo återvänder bakom kameran även för de sista avsnitten. 

”La casa de papel” sändes i två säsonger i Spanien innan Netflix köpte de globala rättigheterna. Streamingjätten delade då upp avsnitten så de blev fler, men också kortare. Från och med säsong 3 och framåt har Netflix haft de exklusiva rättigheterna för serien. 

”La casa de papel” är Netflix mest sedda icke-engelskspråkiga serie. Under första kvartalet 2020 var det exempelvis fler som valde ”La casa de papel” än den omtalade dokumentärserien ”Tiger King”.

Ännu finns inget premiärdatum för ”La casa de papel” säsong 5 på Netflix.