Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för ”Ratched” på Netflix – så blir serien med Sarah Paulson

”Ratched” är en ny originalserie på Netflix av Evan Romansky och Ryan Murphy med premiär 18 september. Sarah Paulson spelar huvudrollen i serien som är prequel till ”Gökboet”. Foto: Saeed Adyani/Netflix

”Ratched” med Sarah Paulson har fått ett premiärdatum. Serien, som är en prequel till ”Gökboet”, blir tillgänglig 18 september på Netflix. 

För tre år sedan beställde Netflix två säsonger av ”Ratched”. Nu har serien, i vilken Sarah Paulson gör huvudrollen som Mildred Ratched fått en plats på streamingjättens premiärschema. 

 ”Ratched” är en prequel till ”Gökboet”,  filmen som hade premiär 1975 och baserades på Ken Keseys roman. Evan Romansky är upphovsman, medan Ryan Murphy är exekutiv producent för ”Ratched”, som är på åtta avsnitt. Med på listan över exekutiva producenter finns även skådespelaren Michael Douglas, som producerade originalfilmen. 

”Ratched” har premiär 18 september på Netflix. Foto: Saeed Adyani/Netflix
Sarah Paulson och Cynthia Nixon. Foto: Saeed Adyani/Netflix
Sarah Paulson som Mildred Ratched i Netflix nya serie ”Ratched”. Foto: Saeed Adyani/Netflix

I ett pressmeddelande skriver Netflix följande om handlingen i ”Ratched”: ”Året är 1947 när Mildred kommer till norra Kalifornien för att söka anställning på ett ledande psykiatriskt sjukhus där nya och oroande experiment har påbörjats på det mänskliga sinnet.”

Vidare: ”Ute på ett hemligt uppdrag, presenterar Mildred sig själv som den perfekta bilden av vad en hängiven sjuksköterska ska vara, men när hon börjar infiltrera det mentala hälsovårdssystemet och de på insidan, visar sig Mildreds eleganta yttre dölja ett växande mörker som länge legat under ytan – man föds inte till ett monster, man formas till det.”

Förutom Sarah Paulson finns även Cynthia Nixon, Judy Davis, Sharon Stone, Jon Jon Briones, Finn Wittrock, Charlie Carver, Alice Englert, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sophie Okonedo och Vincent D’Onofrio på rollistan. 

Bland manusförfattarna märks förutom upphovsmannen Evan Romansky även Ian Brennan och Jennifer Salt.

”Ratched” har premiär 18 september på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier