Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix beställer prequelserie till The Witcher – så blir The Witcher: Blood Origin

Netflix gör en prequelserie till ”The Witcher”. Serien, som fått titeln ”The Witcher: Blood Origin”, är på sex avsnitt och utspelar 1200 år före handlingen i huvudserien. Foto: James Minchin/Netflix

Netflix beställer mer ”The Witcher”. Nu bekräftar streamingjätten att man ska göra en prequelserie som fått titeln ”The Witcher: Blood Origin”.  

Första säsongen av ”The Witcher” med Henry Cavill blev en tittarsuccé för Netflix – så pass att man sedan tidigare har bekräftat en animerad film med titeln ”The Witcher: Nightmare Of The Wolf”.

Nu meddelar Netflix att man utöver det även kommer göra en prequelserie till ”The Witcher”. Serien, som fått titeln ”The Witcher: Blood Origin”, är på sex avsnitt och utspelar 1200 år före handlingen i huvudserien. Planen är att berätta om den allra första witchern och om de händelser som gjorde att tre olika världar – monster, älvor respektive människor lever i varsin värld – blev en. 

Inspelningen är planerad att ske i Storbritannien, men ännu finns inget datum för när. Även ett planerat premiärdatum saknas. 

Declan de Barra kommer att vara showrunner för ”The Witcher: Blood Origin”, medan Lauren Schmidt Hissrich – hon är den drivande kreativa kraften bakom ”The Witcher” – ska vara exekutiv producent. Andrzej Sapkowski, författare till ”The Witcher”-böckerna, är vad som kallas kreativ konsulent för serien.

Kim Bodnia, Kristofer Hivju och Lars Mikkelsen har alla roller i ”The Witcher” säsong 2 med Henry Cavill på Netflix. De nya avsnitten har planerad premiär 2021. Foto: Katalin Vermes/Netflix

”The Witcher” hade premiär i december 2019 på Netflix. Redan i november förnyades serien för en andra säsong. 

I Netflix sista kvartalsrapport för 2019 konstaterades att ”The Witcher” säsong 1 var streamingtjänstens mest sedda serie och att 76 miljoner användarkonton såg serien under de fyra första tillgängliga veckorna. Brasklappen är förstås att Netflix räknar alla användarkonton som har valt en titel och sedan sett två minuter eller mer av den valda filmen eller serien. 

Henry Cavill spelar huvudrollen som Geralt of Rivia i ”The Witcher”, medan Anya Chalotra gör rollen som Yennefer och Freya Allan spelar Ciri. Sedan tidigare är det bekräftat att trion även finns med i säsong 2, precis som Joey Batey och Lars Mikkelsen. 

Med i säsong 2 är även Kristofer Hivju och Kim Bodnia. Den förstnämnda spelar Nivellen medan Bodnia gör rollen som Vesemir. Netflix har även bekräftat att Yasen Atour, Agnes Bjorn, Paul Bullion, danska skådespelaren Thue Ersted Rasmussen, Aisha Fabienne Ross och Mecia Simson finns på rollistan. 

Andra skådespelare som dyker upp i de åtta nya avsnitten inkluderar MyAnna Buring som Tissaia, Tom Canton som Filavandrel, Lilly Cooper som Murta samt Jeremy Crawford som Yarpin Zigrin.

”The Witcher” säsong 2 har planerad premiär 2021 på Netflix, men det är fortfarande oklart om så kan ske på grund av coronapandemin.

Ännu finns inget premiärdatum för ”The Witcher: Blood Origin”. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier