Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Zara Larsson i Late night concert – så storsatsar TV4, dubblar produktionskostnaden

Zara Larsson är med i ”Late night concert” I TV4 den 4 augusti. Bland tidigare medverkande artister finns Felix Sandman, Miriam Bryant, Molly Sandén och Vargas & Lagola. Foto: TV4 Media

”Late night concert” med Zara Larsson har fått ett sändningsdatum i TV4. Spoiler alert kan nu berätta att TV4 Media storsatsar och dubblar produktionskostnaderna. ”Programmet med Zara har vuxit och blivit den största musikinspelningen i sommar”, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent för ”Late night concert”.  

Det var i maj som TV4 Media berättade att man i samarbete med konsertarrangörerna Live Nation skulle göra ”Late night concert”, en ny programserie där svenska artister gör varsin konsert på ett folktomt Gröna Lund. 

Premiär var det 18 maj och bland andra Vargas & Lagola, Molly Sandén, Felix Sandman, Sabina Ddumba och Petra Markund samt Benjamin Ingrosso och Miriam Bryant har stått på scen. 

Sista, men långt från minst: Zara Larsson. 

Nu har TV4 Media bekräftat att konserten med den svenska stjärnan sänds 4 augusti och att man flyttar sändningstiden för programmet till primetime, 21.00. 

Spoiler alert kan också berätta att TV4 Media kommer dubblera produktionsresurserna för   inspelningen av Zara Larssons spelning. 

Detta märks bland annat i att Per Blankens, en av Sveriges mest erfarna tv-producenter kopplas in och ska hjälpa till med produktionen. Blankens har tidigare bland annat jobbat med ”Idol” och Melodifestivalen samt handplockades för att jobba som chefsproducent för ”American Idol” i USA. Numera är Per Blankens producent för TV4:s ”Idol” genom produktionsbolaget Fremantle Media.

Utöver det kommer Eurovision-koregrafen Sacha Jean-Baptiste arbeta med Zara Larssons ”Late night concert”, medan Fredrik Jönsson, som ljussatt över 500 nummer i Melodifestivalen, sköter ljusdesignen.

Jonathan Nordin, exekutiv producent för ”Late night concert” I TV4, och Per Blakens. Foto: Banfa Jawla/TV4

Jonathan Nordin är exekutiv producent för ”Late night concert”: 

⁃ ”Late night concert” är ett resultat av Sveriges bästa konsert och tv-makare snabbt arbetade ihop för att få fram dessa konserter i ett rasande tempo. Programmet med Zara har vuxit och blivit den största musikinspelningen i sommar och då är vi glada att bland annat Per Blankens anslutit sig till teamet. Produktionsresurserna har dubblerats in för Zaras program och jag lovar att det kommer att synas i tv-rutan i augusti. 

⁃ Efter flera år där Per producerat ”American Idol” är vi såklart glada att han är tillbaka i Sverige och att vi nu fått låna honom från ”Idol”-produktionen. Per har i ”Late Night Concert” också koordinerat samarbetet med flera internationella parter. Ett samarbete som jag hoppas kunna berätta mer om framöver, säger Jonathan Nordin.

”Late night concert” med Zara Larsson sänds 4 augusti 21.00 på TV4. De tidigare konserterna i programserien finns tillgängliga på TV4 Play och C More. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores och TV4:s serier