Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren i Robssons – så blir nya serien på TV4 och C More

”Robssons” är en ny serie av Fredde Granberg och Thomas Claesson med premiär hösten 2020 på C More. På rollistan: Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren, Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou och Victor Beer. Foto: TV4/C More

Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren, Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou och Victor Beer gör huvudrollerna i ”Robssons”, TV4 Medias nya serie av Fredde Granberg och Thomas Claesson. ”Robssons” har premiär hösten 2020 på C More. 

TV4 Media gör en större satsning på familjeunderhållning. 

En av serierna som utgör satsningens nav är ”Robsson” av Fredde Granberg och Thomas Claesson. 

”Robssons” beskrivs som en robcom – robotkomedi – och handlar om familjen Robsson som har ”skapats av och skickats till planeten Jorden av utomjordingar i syfte att undersöka planeten som en framtida boplats”. 

Vidare om handlingen: ”Uppgiften för robotfamiljen är att samla så mycket information som möjligt om hur människor lever, bland annat genom att iaktta sina grannar. Men uppdraget blir svårare än de trott då människan visar sig vara en enormt komplicerad varelse fullproppad med något så märkligt som känslor.”

Nu meddelar TV4 Media i ett pressmeddelande att Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren, Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou och Victor Beer spelar Roberta, Robert, Robin och Rob Robsson. 

På rollistan finns även Maja Kin och Messiah Hallberg, som gör rollerna som familjen Robssons präktiga grannar Carro och Jonas. 

Josefine Tengblad är dramachef på C More och TV4 och säger i ett pressmeddelande att ”Robssons” bjuder på ”den där knasiga igenkänningshumorn som bara Fredde Granberg och Thomas Claesson kan skapa.” Tengblad fortsätter: 

”Att sätta robotar i en sitcom-miljö har aldrig gjorts förut, och jag är helt övertygad om att vi är många föräldrar som längtar efter att samlas framför denna robcom tillsammans med våra barn i höst.”

Fredde Granberg och Thomas Claesson har skrivit och regisserat ”Robssons”. Duon har tidigare gjort serier som ”Panik i tomteverkstan”, ”Familjen Rysberg” och ”Hem till Midgård”. I ett gemensamt uttalande säger Granberg och Claesson: 

”När stora delar av forskarvärlden kämpar för att få fram de ultimata robotarna med AI, artificiell intelligens, så ville vi gå åt ett helt annat håll. Vi ville skapa världens första robotar med AO, artificiell ointelligens: Familjen Robsson.”

”Robssons” produceras av Josephine Wallner på Nordisk Film TV på beställning av C More och TV4. Lisa Dahlberg är exekutiv producent.

”Robssons” har premiär hösten 2020 på C More.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores och TV4:s serier