Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Adam Lundgren och Evin Ahmad i Max Anger – ny serie på Viaplay

Adam Lundgren spelar huvudrollen i ”Max Anger”, en ny serie på Viaplay med premiär i årsskiftet 2021/2022. På rollistan finns även Evin Ahmad. Serien baseras på en roman av Martin Österdahl. Foto: Johan Paulin/Viaplay

Adam Lundgren spelar huvudrollen i ”Max Anger”, en ny originalserie på Viaplay. På rollistan finns även Evin Ahmad. Serien har premiär i årskiftet 2021/2022. 

Redan i juni 2017 kunde Spoiler alert berätta att rättigheterna till Martin Österdahls roman ”Be inte om nåd” sålts till Pinewood Television, som numera heter Twelve Town. 

I februari 2019 bekräftades att NENT Group hoppat på serien, som produceras av Nice Drama. Nu är inspelning börjat. 

Adam Lundgren, troligtvis mest känd som Peter Löwander i ”Vår tid är nu”, gör huvudrollen, medan Evin Ahmad – hon gör även huvudrollen i Netflix kommande originalserie ”Snabba cash” – spelar Max Angers flickvän Pashie. Regisserar gör Liza Farzaneh och Jesper W. Nielsen. 

I ett uttalande säger Adam Lundgren: 

”Det ska verkligen bli förbannat roligt att få spela huvudrollen Max i den här serien, som jag tror kan bli RIKTIGT bra. Men det var inte självklart att tacka ja från början men efter att ha läst nya manusversioner, fått se ambitionen med det visuella och träffat regissören Lisa Farzaneh så var jag fast.”

Evin Ahmad: 

”Inspelningarna av ”Max Anger” har precis påbörjats och att få chansen att få tolka rollen som Pashie har varit och är otroligt spännande. Denna genre är något helt nytt för mig vilket gör det till ett extra kul och utmanande projekt att sätta tänderna i. Här är en serie med mycket känslor där godhet och ondska står i fokus och som jag tror tittarna kommer kunna relatera till.”

”Max Anger”, som beskrivs som en actionthriller, baseras på första boken i Martin Österdahls trilogi – romanerna heter ”Be inte om nåd”, ”Tio svenskar måste död” och ”Järnänglar” – om Max Anger, i serien gränsjägare och Rysslandsspecialist.

När NENT Group ska beskriva handlingen i serien skriver man: ”Max Anger har under hela sitt vuxna liv försökt springa ifrån sitt förflutna och begrava det djupt inom sig. Som en följd har ett trauma från barndomen vuxit sig större och mörkare. Det är först när han möter kärleken Pashie som han långsamt vågar glänta på dörren till sitt inre. När hon plötsligt försvinner startar en intensiv och riskfylld jakt som leder honom till Sankt Petersburg. En minst sagt farlig väg som tvingar Max att konfrontera både sitt inre och sitt förflutna.”

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Offier på NENT Group:

”Det känns otroligt spännande att vi har fått möjligheten att filmatisera Martin Österdahls spänningsroman om Max Anger. Inspelningarna känns minst sagt lovande och denna internationella actionthriller har ett fantastiskt meriterat och passionerat team både framför och bakom kameran. Inte minst med tunga namn som Adam Lundgren och Evin Ahmad i huvudrollerna. Nu vill jag spola fram till premiären för att kunna bjuda våra tittare på slutresultatet.”

Mikael Newihl är huvudförfattare för ”Max Anger”, som har den engelska titeln ”With one eye open”. Manusförfattare är även Anders Sparring, Pauline Wolff, Åsa Anderberg Strolle och Jörgen Hjerdt. 

”Max Anger”, som är på åtta avsnitt, regisseras av Lisa Farzaneh och Jesper W. Nielsen. Aril Wretblad, Liv Ask och Margrét Einarsdóttir står för seriens fotografi, scenografi och kostym. Producenter är Lejla Besic och Jan Marnell. 

”Max Anger” har planerad premiär i årskiftet 2021/2022 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier