SPOILER ALERT

Evin Ahmad gör huvudrollen i Snabba cash – så blir Netflix nya svenska originalserie

Evin Ahmad gör huvudrollen i Netflix ”Snabba cash”, en ny serie av Oskar Söderlund och Jens Lapidus som har premiär 2021 och som Jesper Ganslandt regisserar. SF Studios producerar. Foto: Johan Bergmark/Netflix

Evin Ahmad gör huvudrollen i Netflix ”Snabba cash”, en ny serie som Oskar Söderlund och Jens Lapidus har skapat och som Jesper Ganslandt regisserar. ”Snabba cash” har premiär 2021 på Netflix. 

Det var i juni förra året som Netflix meddelade att man beställt ”Snabba cash”, en ny svensk originalserie producerad av SF Studios. Serien, som är på sex avsnitt, är en reboot som utspelar sig i Stockholm tio år efter händelserna i filmtriologin. 

Nu bekräftar Netflix att Evin Ahmad, 30, spelar huvudrollen i ”Snabba cash”, samtidigt som det är klart att Jesper Ganslandt regisserar serien. 

Manusförfattaren Oskar Söderlund och författaren Jens Lapidus är upphovsduon bakom serien. Lapidus är även exekutiv producent för serien, medan Söderlund skrivit manus.

Om handlingen: ”Historien kretsar kring Leya, en ung ensamstående mamma som försöker lyckas inom startup-scenen. Miljön är livlig, jakten på status och pengar är starkare än någonsin och Leya är fast besluten att lyckas – oavsett pris. Den entreprenörsdrivna eliten och den kriminella världen har blivit allt mer brutal, kaotisk och skoningslös. När dessa två världar korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov där alla drivs av samma sak – snabba cash.”

Evin Ahmad, bland annat känd från filmen ”Dröm vidare” och Netflix-serierna ”Störst av allt” och ”The Rain, säger i ett uttalande: 

”När jag fått frågan tidigare om vad min drömroll som skådespelare är så har jag aldrig haft ett svar på det. Men nu vet jag. Leya är drömrollen jag väntar på i hela mitt liv. Det var så stort när ”Snabba Cash”-filmerna kom och något som alla ville vara en del av. 

Evin Ahmad fortsätter: 

”När jag fick höra att Netflix ska göra serien ”Snabba Cash” var inte min första tanke att en kvinna skulle stå i centrum i den världen. Därför är det extra roligt att få vara med och forma denna berättelse om ett Sverige idag som för mig personligen handlar om en massa olika mänskliga saker men också hur livsnödvändigt jakten på pengar är i en värld där vissa inte ens tror att ett klassystem existerar. Leya är en komplex karaktär som är beredd att göra vad som helst för att nå framgång.”

På rollistan finns även Alexander Abdallah, Ali Alarik, Olle Sarri och Dada Fungula Bozela, Jozef Wojciechowicz, Ayan Ahmed, Khalil Ghazal, Robin Nazari och Felice Jankell.

”Snabba cash” är en ny originalserie på Netflix. SF Studios producerar serien, som Oskar Söderlund skriver och Jesper Ganslandt regisserar. Jens Lapidus är exekutiv producent och upphovsman med Söderlund. Foto: Netflix

Regissören Jesper Ganslandt debuterade med ”Farväl Falkenberg”, som han Guldbaggenominerades för. Ganslandt har även regisserat filmer som ”Apan” och, senast, ”438 dagar” med Gustaf Skarsgård och Matias Varela. 

Jens Lapidus har utvecklat ”Snabba cash”-serien tillsammans med manusförfattaren Oskar Söderlund, som tidigare bland annat skrivit ”Ettor & Nollor” och ”Gråzon”. 

SF Studios producerar ”Snabba Cash” för Netflix. Producent är Nicklas Wikström Nicastro, som tidigare, bland mycket annat, producerat ”En man som heter Ove”.  

”Snabba Cash” har premiär 2021 på Netflix .

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier