SPOILER ALERT

Morden i Midsomer tillbaka i SVT – då har säsong 21 premiär

”Morden i Midsomer” är tillbaka med fyra avsnitt den 23 juni i SVT. På bilden: Neil Dudgeon, som spelar John Barnaby och Nick Hendrix som Jamie Winter. Foto: Mark Bourdillon/Bentley Productions/All3Media/SVT

Efter en sommars torka: ”Morden i Midsomer” är tillbaka. Den 23 juni har säsong 21 av den brittiska långkörarn premiär i SVT – fyra nya avsnitt väntar. 

Tradition: Först ”Allsång på Skansen”, sedan ”Morden i Midsomer”. 

Icke så 2019. 

På grund av att inspelningen av seriens 21:e säsong startade i början av mars förra året var avsnitten inte färdiga för sändning till sommaren, något som gjorde det att den svenska tv-traditionen bröts. 

I år är ”Morden i Midsomer” tillbaka igen med fyra nya avsnitt. 

Neil Dudgeon fortsätter att spela kriminalkommissarie John Barnaby, medan Nick Hendrix gör rollen som kriminalinspektör Jamie Winter.

På ett hörn finns även skådespelaren Annette Badland, känd från brittiska långköraren ”EastEnders” samt ”Outlander” och som gjorde entré i ”Morden i Midsomer” i säsong 20. Hon spelar rättsläkaren Fleur Perkins. 

På rollistan finns även Fiona Dolman, som gör rollen som Sarah Barnaby, fru till John Barnaby. 

Det första av de fyra fristående avsnitten har fått titeln ”Balanspunkten”.

När SVT ska beskriva handlingen skriver man: ”Midsomer sjuder av entusiasm inför den årliga turnerande dansföreställningen. Men bakom den glättiga ytan döljer sig dolda konflikter och passioner i ensemblen. Och när insatserna är höga, så trumfar lusten att vinna över allt annat.”

Nicholas Hicks-Beach har skrivit avsnittet, som Audrey Cooke regisserar. 

”Morden i Midsomer” säsong 21 har premiär 23 juni i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program