Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Aliette Opheim och Valter Skarsgård i Netflix isländska originalserie Katla

Aliette Opheim och Valter Skarsgård gör två av rollerna i Netflix nya originalserie ”Katla”, som regisseras av Baltasar Kormákur. Foto: Lilja Jonsdottir/Netflix

Aliette Opheim och Valter Skarsgård gör två bärande roller i Netflix nya originalserie ”Katla”, som nu börjat spelas in. ”Jag tycker om när karaktären skapas av en hel familj; författare, regissör, skådespelare, kostym och mask”, säger Aliette Opheim. 

Det var i oktober förra året som Netflix bekräftade att man beställt ”Katla”, en isländsk serie på åtta avsnitt som regisserar Baltasar Kormákur. 

Nu meddelar Netflix att Aliette Opheim och Valter Skarsgård har landat roller i serien, som nyligen började spelas in. 

På rollistan finns även isländska Guðrún Ýr Eyfjörð, Íris Tanja Flygering, Ingvar Sigurðsson, Þorsteinn Bachmann, Sólveig Arnarsdóttir, Guðrún Gísladóttir, Baltasar Breki samt Björn Thors.

Om handlingen: ”Ett år efter vulkanen Katlas våldsamma utbrott upphör plötsligt lugnet i den lilla staden Vik, då det visar sig att vulkanen fortfarande är aktiv. Isen runt vulkanen har börjat att smälta, området har börjat evakueras och det enda sättet att ta sig in till byn är genom att korsa floden Markarfljót. Området blir alltmer apokalyptiskt och Vík har förklarats som farligt område. Mystiska element, som länge legat djupt nedfrusna i glaciären, börjar plötsligt dyka upp och får konsekvenser som ingen någonsin hade kunnat förutse.”

Aliette Opheim spelar rollfiguren Gunhild och säger i ett uttalande: 

”Jag tycker om när karaktären skapas av en hel familj; författare, regissör, skådespelare, kostym och mask. Det är så tydligt att vi utformat Gunhild tillsammans. Det är som att hon redan fanns och jag kunde bara klä på mig henne och leka där inuti.”

Regissören Baltasar Kormákur: 

”Efter en omfattande casting har vi fått ihop en fantastisk ensemble med några av Islands bästa och mest erfarna skådespelare såväl som lysande unga talanger. Jag är väldigt säker på valen vi gjorde och tycker om att arbeta med dem allihopa.”

Baltasar Kormákur och Sigurjón Kjartansson är duon bakom ”Katla”. Kormákur regisserar serien, medan Kjartansson har skrivit seriens manus med Lilja Sigurðardóttir och Davíð Már Stefánsson. 

”Katla” produceras av RVK Studios, som tidigare bland annat gjort tv-serien ”Fångade”. 

Ännu finns inget premiärdatum för ”Katla” på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier