Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Läckberg, Karim och Karim startar produktionsbolag – gör filmen Me/We

Baker Karim, Camilla Läckberg och Alexander Karim har startat produktionsbolaget Bad Flamingo. Deras första projekt blir filmen ”Me/We”, som har planerad premiär hösten 2020. Foto: Assefa Communication

Camilla Läckberg, Alexander Karim och Baker Karim har startat produktionsbolaget Bad Flamingo. Nu gör trion filmen ”Me/We”, som har planerad premiär hösten 2020. Alexander Karim och Dilan Gwyn spelar huvudrollerna. 

Det är i ett pressmeddelande som det går att läsa om filmen ”Me/We”. Camilla Läckberg har skrivit manus medan Baker Karim regisserar. Alexander Karim spelar pastor och Dilan Gwyn, känd bland annat från ”Älska mig”, läkare. 

Om handlingen: ”De är fast på ett hotell, någonstans i Europa, utanför rasar en pandemi och mänsklig kontakt är förenat med livsfara.” ”Me/We” beskrivs i pressmeddelandet som ”en film om mänsklighet. Om Kärlek. Och ett hot som förenar. Och söndrar.”

Upprinnelsen till ”Me/We” är Camilla Läckbergs och Alexander Karims medverkan i ”Stjärnorna på slottet” i SVT. Efter inspelningen startade Läckberg, Karim och Baker Karim, storebror till Alexander Karim, produktionsbolaget Bad Flamingo. 

”Under mina 25 år som skådespelare och filmmakare har jag aldrig känt ett så starkt kreativt rus som jag gör just nu i Bad Flamingo. Under ett fem minuters långt samtal mellan mig Camilla och Baker föds tre filmidéer, en serie och en scenmusikal. Vi kommer från tre olika bakgrunder och besitter olika kompetenser och när vi tre möts i detta uppstår kreativ kemi”, säger Alexander Karim i ett uttalande. 

Baker Karim i pressmeddelandet: 

”Vår idé med Bad Flamingo är att låta kreatörerna ta makten tillbaka från ”systemet”. Vi vill själva kontrollera det vi skapar och vill själva kunna kontrollera vår produktion. I förlängningen vill vi kunna erbjuda andra kreatörer samma makt. Filmbranschen står och stampar på samma plats, men med strategiskt tänkande och nya digitala lösningar kan vi kreatörer skapa nya vägar.”

Inspelningen av ”Me/We” började i maj och fortsätter under sommaren. Filmen har planerad premiär hösten 2020. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie