Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix beställer serie baserad på Sarah Vaughans ”Efter skandalen” – David E. Kelley och Melissa James Gibson showrunners

Netflix har beställt en ny miniserie på sex avsnitt baserad på ”Efter skandalen” av Sarah Vaughan. Bland andra David E. Kelley och Melissa James Gibson, showrunner för ”House of Cards”, ska skriva seriens manus. 

Det är i ett pressmeddelande som Netflix meddelar att man gett grönt ljus till en minserie baserad på Sarah Vaughans roman ”Anatomy of a Scandal”, som i svensk översättning fick titeln ”Efter skandalen”. 

Samtidigt bekräftar man att tv-legendaren David E. Kelley och Melissa James Gibson ska vara showrunners och exekutiva producenter för miniserien. 

Klart är även att S.J. Clarkson, som tidigare gjort ”Jessica Jones” och ”The Defenders” kommer regissera de sex avsnitten. 

Netflix beskriver ”Anatomy of a Scandal” bland annat som en ”insiktsfull och spännande serie om en skandal bland Storbritanniens privilegierade elit”. 

När Albert Bonniers förlag gav ut ”Anatomy of a Scandal” med titeln ”Efter skandalen” beskrev man romanen som lika delar ”äktenskapsdrama och rättegångsthriller, om mäns maktmissbruk och samhällselitens tystnad.”

Om handlingen i romanen: ”En ung kvinna anklagar en av ministrarna i den brittiska regeringen för ett fruktansvärt brott. James Whitehouse är framgångsrik och omtyckt, med nära band till premiärministern. För frun Sophie kommer anklagelserna som en chock. Hon är fast besluten om att skydda sin familj och det privilegierade liv de lever.”

Vidare: ”Kate Woodcroft är en erfaren brottmålsadvokat, specialist på sexualbrott, och den som får uppdraget att driva fallet. Hon vet att rättskipning i praktiken handlar om vem som argumenterar bäst, men denna gång är hon övertygad om att James är skyldig och att han måste få sitt straff.”

David E. Kelley har tidigare skapat och skrivit tv-klassiker ”Lagens änglar”, ”Advokaterna” och ”Ally McBeal”. Den av hans senaste serier som uppmärksammats mest är ”Big little lies”. 

Melissa James Gibson har skrivit flera pjäser liksom varit showrunner för ”House of Cards” och skrivit fyra avsnitt av ”The Americans”. 

Ännu finns inget premiärdatum för ”Anatomy of a Scandal” på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier