Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

NENT Group lanserar Viaplay i Estland, Lettland och Litauen 2021

Anders Jensen, vd och koncernchef på NENT Group. Under första kvartalet 2021 ska Viaplay lanseras i Estland, Lettland och Litauen. Foto: NENT Group

NENT Group lanserar Viaplay i Estland, Lettland och Litauen. ”Expansionen av Viaplay till Baltikum är ett naturligt nästa steg”, säger Anders Jensen, vd och koncernchef på NENT Group. 

Nordic Entertainment Group lanserade Viaplay på Island tidigare i år. 

Nu meddelar man att nästa hållplats blir Estland, Lettland och Litauen. Lanseringen i de tre baltiska länderna är planerad till första kvartalet 2021. 

I ett pressmeddelande skriver NENT Group att expansionen beror på ”Viaplays väletablerade framgång i Norden och den senaste lanseringen på Island. Viaplay kommer att erbjuda baltiska kunder en unik kombination av Viaplay originalserier, filmer och serier, barninnehåll samt direktsänd sport.”

Vidare konstaterar NENT Group att ”mindre än 20 procent av de 2,8 miljoner hushållen i de tre länderna har en abonnemangsbaserad online-videotjänst idag, jämfört med över 50 procent i Norden, och de flesta baltiska hushåll har redan fasta och mobila bredbandsanslutningar vars hastighet fortsätter att uppgraderas.” Detta, menar NENT Group, gör de tre marknaderna lämpliga för Viaplay. 

I samma pressmeddelande skriver NENT Group att Viaplay nu har 2,5 miljoner betalande abonnenter i länderna där streamingtjänsten finns tillgänglig.

Anders Jensen är vd och kokoncernchef på Viaplay och säger i ett uttalande:

”Expansionen av Viaplay till Baltikum är ett naturligt nästa steg. Dessa marknader är nära våra hemmarknader, har relativt låg penetration och är snabbväxande, och vi kommer att ha ett unikt erbjudande som riktar sig till alla tre marknader. Vi har byggt Viaplay till Nordens ledande streamingtjänst och har nyligen framgångsrikt expanderat till Island. Vi ser en enorm potential i Baltikum för vår unika kombination av högkvalitativa Viaplay originalserier, prisbelönta filmer och serier, premiuminnehåll för barnen samt direktsänd sport i världsklass.”

Anders Jensen fortsätter: 

”Vår flexibla modell och avancerade teknik är byggda för att skalas upp snabbt och effektivt. Vi har redan säkrat viktiga innehållsrättigheter för marknaderna till konkurrenskraftiga priser, och vi ser fram emot att ge tittare i Estland, Lettland och Litauen underhållning till en god valuta för pengarna från tidigt nästa år.”

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier