Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Surviving Joe Exotic ny svensk dokumentär om Rick Kirkham – premiär 22 maj på Dplay

”Surviving Joe Exotic” är en dokumentär på Dplay med premiär 22 maj. Rick Kirkham ska då, enligt ett pressmeddelande, berätta sanningen om Joe Exotic, känd från Netflix ”Tiger King”. Foto: Rick Kirkham productions/Dplay

Discovery Networks Sverige gör en dokumentär om Rick Kirkham, känd från Netflix dokumentärserie ”Tiger King”. ”Vi har fått en helt unik tillgång till Rick Kirkham, där han får berätta sin otroliga och helt ocensurerade historia en sista gång”, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent. ”Surviving Joe Exotic” har premiär 22 maj på Dplay.

Netflix originalserie ”Tiger King” har blivit en tittarsuccé under våren. Nu bekräftar Discovery Networks Sverige att man har spelat in en dokumentär, ”Surviving Joe Exotic”, som har premiär 22 maj på Dplay. 

I dokumentären ska Rick Kirkham enligt ett pressmeddelande ”avslöja sanningen om Joe Exotic”. 

Rick Kirkham var personen som producerade Joe Exotics webbshow. Kirkham bodde på G.W. Zoo närmare ett år.

Men, och som det beskrivs i ett pressmeddelande: ”Efter ett gräl med Exotic gick allt material förlorat i en misstänkt anlagd brand, och efter ytterligare en brand i hans nya hem valde Kirkham att fly långt från Exotic och USA. Han sökte skydd i Bodø i nordligaste Norge, där han nu bor tillsammans med sin norska fru”. 

I en kommentar säger Rick Kirkham: 

”Min första känsla var att jag verkligen gillade honom. Han var en riktig karaktär och han var väldigt rolig att vara med. Men det förändrades efter bara några månader, när jag fick se och lära känna den sanna Joe Exotic, och förstod vem han verkligen var.”

Ulrika Bokstad, exekutiv producent på Discovery Networks Sweden, säger i ett uttalande: 

”Tiger King har blivit en världsnyhet och vi har fått en helt unik tillgång till Rick Kirkham, där han får berätta sin otroliga och helt ocensurerade historia en sista gång. Det är en gripande och ofattbar berättelse.”

Rick Kirkham är huvudperson är dokumentären ”Surviving Joe Exotic”. Foto: Rick Kirkham Productions/Dplay

”Surviving Joe Exotic” är en Dplay Dokumentär som innehåller aldrig tidigare visat material. Dokumentären produceras av Nexiko, ett produktionsbolag som bland annat ägs av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. 

”Surviving Joe Exotic” har världspremiär på Dplay i Sverige den 22 maj och kommer senare att sändas på Discovery Networks andra kanaler runt om i världen. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om nya program på Dplay