Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Bäst i test fortsätter – ny säsong i SVT 2021 med Babben Larsson och David Sundin

David Sundin och Babben Larsson är programledare för ”Bäst i test”, som får en ny säsong med premiär 2021 i SVT. Foto: Ulrika Malm/SVT

”Bäst i test” fortsätter. SVT bekräftar nu för Spoiler alert att det blir en ny säsong av det populära tv-programmet med Babben Larsson och David Sundin. Premiär för de nya avsnitten är det våren 2021. 

”Bäst i test” förnyas av SVT. Den nya säsongen, som är tv-programmets femte, har planerad premiär våren 2021. 

Babben Larsson och David Sundin fortsätter som programledare och domare. Ännu är det inte klart vilka personer som ska sitta i panelen. 

”Bäst i test” beskrivs av SVT som ”programmet där trevligt trams och underliga upptåg tas på till synes största allvar”. 

I säsong 4, som var på tio avsnitt och avslutades i fredags, var det Anders ”Ankan” Johansson, Carin da Silva, Kristina ”Keyyo” Petrushina och Kristoffer Appelquist som satt i panelen. 

Den nyligen avslutade omgången var också den som lockat flest tittare sedan tv-programmet hade premiär 2017. 

Årets premiär sågs av 1 481 000 tittare i broadcast. Tittarsiffrorna pendlade sedan mellan dryga 1,4 till 1,6 miljoner tittar, men en topp på 1,8 miljoner tittare i SVT. 

Clara Mannheimer är SVT:s projektledare för ”Bäst i test”. Hon bekräftar att programmet fortsätter nästa år och säger samtidigt om den senaste säsongens tittarframgångar: 

– När man borrar ner sig i hur många som tittar och vilka som tittar så är det här ett program som nästan är oslagbart när det gäller tillsammans-tittande, med både yngre och äldre. Ofta brukar man se att det är äldre eller yngre som gillar ett speciellt program, men här är det en fantastisk träff över generationsgränser och alla typer av människor. Det är ett underbart program på det sättet. 

Tror du att säsongens höga tittarsiffror beror på coronakrisen, eller är det för att det är ett program som fått ta sin tid att växa? 

– Jag tror att det är fler och fler som upptäcker programmet. Första säsongen körde vi fyra avsnitt och prövade hur formatet fungerade. Nu har det vuxit och blivit en favorit som familjerna ser fram emot. 

Tidigare har man också kunnat fundera på om ”Bäst i test” kan bli en långkörare, men nu känns det som att det är ett program som kan fortsätta till typ säsong 15. 

– Hur man ska kunna dra upp det här programmet ur tablån, det vet jag inte riktigt, och det är väl ingen som har intresse av det heller. I en tid där saker och ting dras isär och alla har sina egna sfärer känns det otroligt värdefullt att hitta något där alla kan samlas.

”Bäst i test” säsong 5 har planerad premiär våren 2021 i SVT.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program