Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

TV4 gör Lego masters Sverige – premiär hösten 2020, Mauri Hermundsson programledare

”Lego masters Sverige” har premiär hösten 2020 i TV4 och på TV4 Play och C More. Programledare är Mauri Hermundsson (till höger), medan Magnus Magnus Göransson är domare. Foto: TV4

TV4 gör en svensk version av ”Lego masters”. Programmet, som fått titeln ”Lego masters Sverige”, har premiär under hösten och programledare är Mauri Hermundsson. Om de tävlande säger han: ”De är verkligen inte bara folk som gillar att bygga lego, de är verkliga konstnärer i sin kreativitet”

Det är i ett pressmeddelande som TV4 berättar att man gör en svensk versionen av formatet ”Lego masters” och att tv-programmet logiskt nog fått titeln ”Lego masters Sverige”. 

I samma pressmeddelande beskrivs det hela som en ”storsatsning” med Mauri Hermundsson som programledare. Han är tidigare mest känd för sin Youtubekanal ”Uppdrag mat”. 

” Sverige är ganska litet men det är uppenbart att det finns många skickliga legobyggare. Vi blev chockade när vi insåg vilken nivå de faktiskt håller. De är verkligen inte bara folk som gillar att bygga lego, de är verkliga konstnärer i sin kreativitet”, säger Mauri Hermundsson. 

”Lego masters” har tidigare gjorts i USA, Australien och Storbritannien – alla tre programmen går att se på C More – och går ut på att lag tävlar om att skapa de mest häpnadsväckande legobyggena.

I pressmeddelandet berättar TV4 mer om sin version: ”Den svenska upplagan består av åtta lag som utmanas i allt från att bygga stora mekaniska minigolfhinder till att i detalj återskapa kända Astrid Lindgren-miljöer. Allt med enbart legobitar och under tidspress”.

Domare för ”Lego masters Sverige” är Magnus Göransson, designchef på Lego. Hans Abrahamsson, exekutiv producent för programmet: 

”När det kommer till att bedöma Legobyggen finns det ingen som slår Magnus på fingrarna. Han ser alla de häpnadsväckande detaljerna som ingen annan skulle tänkt på. Och det gör att vi förstår vilka helt galna konstverk våra tävlande skapar. Byggena i ”Lego masters Sverige” är djupt imponerande.”

”Lego masters Sverige” sänds i åtta avsnitt och har premiär hösten 2020 på TV4, TV4 Play och C More.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores och TV4:s serier