Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Josephine Bornebusch gör nytt corona-säkrat projekt – relationsdramat börjar spelas in i maj

Josephine Bornebusch har skrivit och ska regissera ett nytt projekt som produceras av Warner Bros. och som har planerad inspelningsstart i maj. Bornebusch är även aktuell med ”Harmonica” och ”Älska mig” säsong 2 på Viaplay. Foto: Johnny Wohlin/Viaplay

Spoiler alert kan nu berätta att Josephine Bornebusch har skrivit och ska regissera ett nytt projektet som har inspelningsstart i maj. I relationsdramat, som ännu inte har en titel, kommunicerar rollfigurerna via telefoner eller webbkameror. ”Handlingen kretsar inte kring en pandemi. Det handlar om människor i isolering och hur närhet och känslor uttrycks när vi inte kan vara fysiskt nära varandra”, säger Josephine Bornebusch. 

Josephine Bornebusch, 38, presenterade idén för lite mer än två veckor sedan. Produktionsbolaget Warner Bros. nappade direkt och tog ett produktionsbeslut – nu är inspelningen planerad att starta i maj. 

Projektet, som ännu inte har titel, beskrivs som ett relationsdrama och är, som Bornebusch uttrycker det, ”corona-säkrad”, då ett traditionellt filmteam inte kommer vara involverat. I stället ska de medverkande skådespelarna till stor del filma sig själva, då seriens rollfigurer kommunicerar med varandra via exempelvis telefon eller webbkameror.  

”Jag vill utforska kreativiteten i gemenskapen, se vad vi kan skapa under dessa förutsättningar i denna helt sinnessjuka värld vi lever i just nu”, säger Josephine Bornebusch och fortsätter: 

”Handlingen kretsar inte kring en pandemi utan handlar om människor i isolering och hur närhet och känslor uttrycks när vi inte kan vara fysiskt nära varandra. Inget får släcka vår kreativitet. Det gäller bara att hitta nya lösningar.”

Det nya projektet regisseras av Josephine Bornebusch, som även skrivit manus med Gunnar A.K Järvstad. Producent är Sofie Palage på Warner Bros. Sverige. 

I maj börjar Josephine Bornebusch spela in ett nytt projekt som hon regisserar och har skrivit manus till med Gunnar A.K Järvstad. Foto: Johan Olai/Warner Bros.

Josephine Bornebusch är parallellt aktuell med ”Harmonica”, en serie med Bornebusch och Jonas Karlsson spelar huvudrollerna. Duon har även skrivit manus och ska regissera det som beskrivs som ”Scener ut ett äktenskap” i rock’n roll-miljö. Serien ska sändas på Viaplay. 

Handlingen: ”Harry och Monica i countryduon Harmonica gjorde stor internationell succé på 1990-talet, men nu har karriären passerat zenit, pengarna är slut och äktenskapet är på väg att spricka. I ett sista försök att rädda både karriär och äktenskap ger sig duon ut på en nostalgiturné i Europa, en resa som utsätter paret för utmaningar som sätter både karriär och känslor i nya perspektiv.”

Till hösten har ”Älska mig” säsong 2 planerad premiär på Viaplay. Precis som med första omgången har Josephine Bornebusch skrivit manus, regisserat samt spelar en av huvudrollerna.

Seriens övriga huvudensemble – Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Ia Langhammer, Görel Crona samt Gustav Lindh, Dilan Gwyn och Sofia Karemyr – medverkar även de i de nya avsnitten.  

”Älska mig” produceras av Sofie Palage på Warner Bros. Sverige i samproduktion med Viaplay och Film Capital Stockholm fund.

”Harmonica” är en samproduktion mellan Warner Bros. och Viaplay. Även där är Sofie Palage producent. 

Josephine Bornebuschs nya projekt, som ännu inte har en titel, har planerad inspelningsstart i maj. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie