SPOILER ALERT

Då har We got this premiär i SVT – konspirationskomedi om Palmeutredningen

”We got this” är en ny serie med premiär 1 maj i SVT Play och 3 maj i SVT. Schiaffino Musarra är upphovsman och spelar huvudrollen. Alexander Karim, Olle Sarri och Anki Larsson finns på rollistan. Foto: SVT

”We got this” har fått ett premiärdatum. Serien, som är en konspirationskomedi om Palmeutredningen, har premiär 1 maj i SVT Play och 3 maj i SVT. 

”We got this” är en ny serie på sex avsnitt som ska sändas i SVT. 

Schiff Musarra är upphovsman och spelar även huvudrollen som George English, amerikanen som bor i Sverige och som när serien börjar måste betala in en större skatteskuld.

Vidare om handlingen: ”Av en slump snubblar han över informationen om att det finns 50 miljoner kronor i potten för att lösa Palmemordet. Tillsammans med en något otippad trio bestående av privatspanare, gamla poliser och journalister tar George sig an Sveriges största polisutredning genom tiderna. Han är dock ovetandes om de onda krafter som lurar i mörkret. Och andra sidan, är de onda krafterna knappast beredda på att möta George English och hans gäng…”. 

Schiff Musarra har tidigare berättat för Spoiler alert: 

– Det sista jag vill är att någon ska tro att jag försöker driva med Palmemordet. Efter den första boken om mordet som jag läste tror jag att jag hade liknade reaktioner som folk hade efter att mordet hände.

– Jag är verkligen ingen expert när det gäller Palmemordet, men det jag skulle vilja åstadkomma med serien att starta konversationen igen, särskilt hos yngre personer, som knappt vet någon om Olof Palme som politiker och person eller om mordet.

På seriens rollista finns bland andra Alexander Karim, Olle Sarri och Anki Larsson och Sandra Andreis. 

Schiaffino Musarra är upphovsman till ”We got this”. Han har även skrivit seriens manus med Santiago Gil och Patrik Eklund. Den senare är också seriens konceptuerande regissör.

Jarowskij producerar ”We got this” med Anna Sofia Mörck som producent i en samproduktion med Viaplay och Film i Väst.

”We got this” har premiär 1 maj i SVT Play och den 3 maj i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program