Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Sommarlov i SVT spelas in utan publik: Vårt uppdrag att vara barnens sommarkompisar än mer viktigt

Markus Granseth, Malin Olsson, Alexander Hermansson och Angelika Prick är programledare för ”Sommarlov”, som har premiär 8 juni 2020. I år spelas programmet in utan publik. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Malin Olsson, Alexander Hermansson, Markus Granseth och Angelika Prick fortsätter som programledare för ”Sommarlov”. Nu bekräftar SVT att tv-programmet kommer spelas in utan publik i år. ”Nu känns vårt uppdrag att vara barnens sommarkompisar än mer viktigt. Men jag skulle ljuga om jag sa att vi inte kommer att sakna publiken, pulsen och att se allas förväntansfulla och glada ansikten i sommar”, säger Malin Olsson. 

”Sommarlov” är SVT:s populära tv-program för unga och barn som har premiär i juni och sänds under sommaren. Årets omgång har premiär 8 juni. 

”Sommarlov” spelas in i Malmö och de senaste åren inför en entusiastisk och ständigt växande publik i Beijers Park. Runt 120 000 personer brukar besöka inspelningarna. 

Nu bekräftar SVT för Spoiler alert att årets ”Sommarlov” kommer spelas in utan publik till för att förhindra smittspridning av covid-19. 

Malin Olsson, som även i år är programledare för ”Sommarlov” tillsammans med Alexander ”Alex” Hermansson, Markus Granseth och Angelika Prick, säger i en kommentar: 

”Det är såklart jättetråkigt att vi inte kommer att kunna välkomna publik i sommar. För många barn i närheten är det ett självklart tillhåll under sommaren och för många familjer i övriga Sverige har det blivit tradition att besöka ”Sommarlov” någon gång under semestern. Men det känns ju självklart att barnens säkerhet går först. Och barnen behöver inte vara oroliga, vi kommer att finnas där i rutan precis som vanligt, och göra så att sommaren känns extra somrig.”

Malin Olsson fortsätter: 

”Nu känns vårt uppdrag att vara barnens sommarkompisar än mer viktigt än någonsin. Men jag skulle ljuga om jag sa att vi inte kommer att sakna publiken, pulsen och att se allas förväntansfulla och glada ansikten i sommar. 

Anna-Maria Nildén, projektledare för ”Sommarlov” på SVT: 

”Vi fattar våra beslut med hänsyn till de restriktioner och rekommendationer som utfärdats för publika evenemang och att spela in Sommarlov utan publik är en självklar åtgärd vi gjort för att förhindra smittspridning av covid-19. Vi på SVT och ”Sommarlov” följer såklart utvecklingen framöver och utesluter inte att omvärdera om förutsättningarna blir annorlunda.”

”Sommarlov” har premiär 8 juni och sänds fram till 14 augusti i SVT Barn.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program