Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Carola, Sandman, Ingrosso gäster i Lyssnarhjälpen: Music Sessions på Viaplay, Viafree

”Lyssnarhjälpen: Music Sessions” är ett nytt program på Viaplay och Viafree med premiär 9 april. Peter Jihde är programledare och Felix Sandman medverkar i första avsnittet. Foto: Rubben Labbé/NENT Group

”Lyssnarhjälpen: Music Sessions” är ett nytt program på Viaplay och Viafree med Peter Jihde som programledare. Bland gästerna märks Carola, Felix Sandman, Benjamin Ingrosso och Mando Diao. Premiär är det 9 april. 

”Öppenhjärtiga samtal varvas med en avskalad livekonsert där artisten också väljer en välgörenhetsorganisation att skänka pengar till.”

Så beskriver NENT Group sitt nya program ”Lyssnarhjälpen: Music Sessions”, som har Peter Jihde som programledare och som har premiär 9 april på Viaplay och Viafree. 

I första avsnittet är Felix Sandman gäst. Senare, något som NENT Group bekräftar, gästar även Mando Diao, Benjamin Ingrosso, Carola, Sandro Cavazza och Dotter programmet, som blir tillgängligt under påskhelgen. 

”Det här är ett steg i rätt riktning, att vi gör saker för varandra i stället för att göra saker för oss själva. Tittarna kommer få se och höra sina favoritlåtar framföras i en helt ny tappning”, säger Peter Jihde i pressmeddelandet och fortsätter:

”När så många sitter i nödvändig karantän eller isolering känns det hoppfullt att under hela påskhelgen kunna erbjuda underhållning och ett viktigt budskap i en stämningsfull paketering. Det här gör vi tillsammans.”

För två veckor sedan började NENT Groups radiokanaler med RIX FM i spetsen med Lyssnarhjälpen, där lyssnarna uppmanas att hjälpa varandra med olika problem som kan uppstå i coronakrisen via en Facebookgrupp.

”Lyssnarhjälpen: Music Sessions” är en förlängningen av det projektet. 

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group: 

”Jag är så otroligt stolt över att vi kan använda våra starka streamingprodukter för att nå ut med de här fantastiska konserterna. I så här svåra tider är det härligt att se hur alla kavlar upp ärmarna och jobbar gemensamt för att hjälpa där vi kan. Det blir unika konserter helt drivna av ren passion, och vi får se nya sidor av alla de härliga artisterna som medverkar.”

Felix Sandman, som är först ut i ”Lyssnarhjälpen: Music Sessions” och som har valt att sätta extra ljus på FN:s kvinnoorganisation, UN Women:

”Jag älskar sådana här initiativ – och i tiden som är just nu är det svårt för oss artister att köra live, så jag är väldigt glad över att få medverka. Jag tror att musik är något som alltid kommer bära oss genom oroliga tider, och dessutom är det fint att få chansen att välja en välgörenhetsorganisation att donera pengar till. Det här är bra för oss artister, för våra lyssnare och för hela världen tror jag.”

”Lyssnarhjälpen: Music Sessions” är en Viaplay Production med premiär 9 april på Viaplay och Viafree. Nya avsnitt blir tillgängliga från premiärdagen till tisdagen 14 april. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier